Kuursaalis meenutatakse Raimond Valgret

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Valgre skulptuur Pärnu kuursaali kõrval.
Raimond Valgre skulptuur Pärnu kuursaali kõrval. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tuleval laupäeval, 18. juulil toimub Pärnu kuursaalis üritus, mille käigus meenutatakse 1930. aastate Pärnu kuurorti. Ürituse käigus kuuleb suurejoonelist kontserti, milles terve rida Eesti tähtlauljat esitab Raimond Valgre ja tema kaasaegsete muusikat.

Ürituse „Päevapildid Pärnu kuurordist 1930ndatel" ühe korraldaja Kai Tarmula teatel tahetakse pärnakaile pakkuda mõnusat laupäeva, mille käigus võib minna rohkem kui 70 aasta tagusesse aega, mil Pärnus elati alles muretut ja lõbusat elu.

Täpselt laupäeva südapäeval avatakse kuuraalis fotode ja postkaartide näitus „Pärnu eelmisel sajandil". Kell 14 on kõigil võimalik lasta end fotografeerida 1930. aastate pildistamisnurgas.

Kell 15 näeb samas etendust „Salongidraama etenduse proov".

Õhtu üks tipphetki saabub aga kell 18 kontserdiga „Kummardus Valgrele".

Valgre ja tema kaasaegsete muusikat esitavad Dave Benton, Kristjan Kasearu, Lenna Kuurma, Mart Sander ja „Superstaari" saatest tuttavad Jaana Kask, Birgit Õigemeel ning Arno Suislepp. Soliste saadab Urmas Lattikase ansambel.

Retroõhtu jätkub kell 21, kui tantsumuusikat esitab Dave Benton koos bändiga. Kell 23 näeb ranna kõlakojas öökino „Need vanad armastuskirjad".

Kell 1 öösel valitakse kuursaalis „Rannakuninganna 2009".

Kõik külalised on üritusele oodatud 1930. ja 1940. aastate stiilis riietuses või suviselt heledates kostüümides.

Helilooja ja muusik Raimond Valgre elas aastail 1913-1949. Vaatamata lühikesele eluajale, on ta tänapäevani Eesti üks populaarsemaid heliloojaid.

Valgre on kirjutanud sellised legendaarsed lood nagu „Saaremaa valss", „Ma loodan, et saan sellest üle ...", „Veel viivuks jää", „Viljandi serenaad", „Muinaslugu muusikas", „Sinilind" jmt. Konkreetselt Pärnule pühendas Valgre loo „Pärnu ballaad".

Kuursaali kõrval on Valgre skulptuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles