Kilk kritiseeris teravalt laulupeo korraldust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlased laulu- ja tantsupeo rongkäigus.
Viljandlased laulu- ja tantsupeo rongkäigus. Foto: Jaak Jaaku

Ärimees Rein Kilgi sõnul on uskumatu, et sellise teles ülekantava suurürituse nagu laulupidu algus venib ligi poolteist tundi.


Ta ristis Kuku raadio «Keskpäevatunnis» esinedes selle «täieliku käpardlikkuse näiteks» ning tõi näite, et kui Eurovisiooni lauluvõistlus hilineks kas või kolm minutit, lahvataks rahvusvaheline skandaal.

Teine saatekülaline, ajakirjanik Ainar Ruussaar ütles, et tuleb vahet teha üritustel, mida korraldatakse televisiooni jaoks ja mida eelkõige kohale tulnud publikule.

«Kui lähenemine on see, et laulupidu on televisiooni jaoks, siis on igasugune viivitus praak,» märkis ta, lisades, et kui TV pole siiski esmaprioriteet, on võimalik taolised viivitused andestada.

Kilgi sõnul tuleb mõelda ka rongkäiguliste kannatustele. Ta küsis, kas on näiteks õige lasta rongkäigulistel 2,5 tundi oodata, et nad saaks rongkäiku minna, ja seda kohas, kus pole tualettigi.

Ta meenutas, et kui tema omal ajal aitas Balti ketti korraldada, siis seal oleks nii pikk viivitus olnud mõeldamatu. «Mobiiltelefonideta tuli organiseerida inimkett tallinnast Vilniuseni ja nüüd ei suudeta rongkäiku organiseerida.»

Kilk ütles, et tema soov on, et läbi analüüsitaks, kuidas tagada, et taolised eksimused järgmine kord ei korduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles