Tahkurandlased teevad rannarahva käsitööpäeva

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahku tare.
Tahku tare. Foto: Urmas Luik

Täna toimub Tahkuranna vallas külakeskuses Tahku Tare ja selle õuel esimene kõigi Pärnumaa rannaäärsete valdade käsitöömeistrite päev ühes kauplemise, jutu- ja õpitubadega.


Käsitööpäeva mõte on anda Pärnu lahe partnerluskogu piirkonda jäävate mereäärsete valdade ja soovi korral teistelegi käsitöötegijaile võimalus tutvustada oma kodukoha käsitöösuundi läbi aegade ning saada selle kõrval üksteisega tuttavaks. Samal ajal on päev mõeldud kõigile huvilistele, mitte ainult käsitöölistele.



Päeva algab kell 10 õpikambrite ja vestlusringidega, käsitööde müüginäitus ja kauplemine läheb lahti kella 13st. Käsitöölistel on palutud näitusele kaasa võtta midagi oma piirkonnale omast.



Vestlusringis arendab teemat “Kodukandi käsitöö läbi aegade, pärandi hoidmine ja edasikandmine” õpetaja Malle Raudoja. Käsitöö väärtustamisest, koostööst ja toetuste võimalustest kõnelevat vestlust juhib Tori käsitöötoa perenaine Ene-Maris Tali. Teemat, kuidas lapsi näputöö juurde viia, käsitleb õpetaja Kaja Rinaldo. Eri käsitöövõtteid saab ise proovida meisterdamise töötubades.



Rannarahva käsitööpäeva korraldaja, Tahkuranna naisseltsi esinaine Renate Lind sõnas, et sellist päeva on ta vaimusilmas teostumas näinud juba paar aastat.



“Väga palju on Eestis laatasid ja igal pool näeme tuttavaid nägusid, aga me ei tunne üksteist. Eesmärk ongi see, et tuleks siia kusagilt üks vana Juuli või Maali oma sokipaariga, et me teaksime, et ta on olemas, ja saaksime aidata tema töid müüa ja pakkuda. Neid, kes seni on kõrvale jäänud, tahaks näha,” sõnas Lind.



Kaugem eesmärk on teha koostööd oma käsitöö pakkumisel hansapäevadel ja partnerluskogu valdade ühiselt turundataval romantilisel rannateel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles