Tanel Padar & The Sun lubavad tehniliste viguritega vaatemängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar & The Sun esinemas tänavu kevadel Tartu levimuusika päevadel.
Tanel Padar & The Sun esinemas tänavu kevadel Tartu levimuusika päevadel. Foto: Sille Annuk

Täna õhtul on Õllesummeri pealava kodumaiste muusikute päralt, kuid hilisõhtune vaatemäng tõotab näidata maailmaklassi. Kell 23 ilmutab end Tallinna laulukaare vastas eesti roki lipulaev Tanel Padar & The Sun.




Eesti roki lipulaeva kontsert «Läbi öö» saab olema kõike muud kui tavaline.



Juba eelmisel aastal kujunes Maarjamaa menubändi esinemine üheks festivali tipphetkeks. The Suni bassimees Danel Pandre meenutab kontserti kui suurt väljakutset ning loeb seda üheks parimaist, mis ansambli ajaloo jooksul antud.



Seda kõrgemale on latt seatud selleks suveks. «Nii meie bänd kui kontserdi tugipool peavad ennast ületama,» lisab Pandre.



Tänavu vastutavad show’ tehnilise poole eest 11 ettevõtet ning kontserdi ajal tagab eriefektide ning heli- ja valguslahenduste toimimise kokku üle saja inimese.



Väidetavalt toovad Padar & The Sun Tallinna lauluväljakule kõigist eesti artistidest seni kõige keerulisema tehnilise lahendusega kontserdi.



«Need tehnilised lahendused tulevad välja peamiselt asja visuaalses pooles. Video ja valguse abil muutub iga loo esitus justkui muusikavideoks. Rääkida, mis täpselt toimuma hakkab, ei ole mõtet, nii kaoks üllatusmoment,» jääb Pandre erakordsest lavast rääkides salapäraseks.



«Meil on päris palju asju välja mõeldud, mis võivad untsu minna. See peaks eesti inimese kohale meelitama küll,» lisab laulja Padar. «Tasub ju vaatama tulla, kas midagi üldse välja tuleb.»



Töö projekti kallal algas juba eelmise aasta lõpus ning esinemisproove on tehtud poolteist kuud. Heli ja pildi kooskõlastamiseks seati lavatehnika üles klubisse Rock Café.



«Oleme kõvasti tööd teinud ja harjutanud, aga päris kõiki asju ei saanud isegi Rock Cafés proovida, sest ruumi jäi puudu,» räägib Padar.



Suurele Postimehe lavale ehitatakse sündmuse puhuks juurde mitu tasandit, mille sees peituvad liftid. Müstilise aura annab kontserdile muu hulgas mitmesajaruutmeetrine valgust hajutav kangas, mille abil on võimalik luua huvitavaid visuaalseid efekte.



«Eelnevatel aastatel on meid samas kohas soojalt vastu võetud. Tundub, et Õllesummer on eesti rahva südames, peaaegu nagu teine laulupidu,» muheleb Padar rahulolevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles