Jälitatava kroonika: esimene päev kiirelt läbi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jälitatav»
«Jälitatav» Foto: Sky Plus

Algas kõik kell 9. Raadioeetrisse sai antud lihtne vihje «lähen vaatan selle risti üle». Loomulikult käis jutt Vabaduse ristist Tallinnas ja sinna oma sammud ka seadsin. Lähenesin Toompea poolt ja kui aus olla, siis alla risti juurde ei läinudki, pildistasin eemalt.

Muuseas nägin ühte huvilist otsustavalt ka enda poole liikumas, millegipärast loobus ta minult küsimuse küsimisest kui nägi, et mulle tuli samal ajal telefonikõne. See oleks olnud muidugi väga ootamatu, kui mind oleks tabatud juba nii varkult.

Edasi jalutasin vanalinnas tõsiselt pika tiiru, Balti jaamast kuni Raekoja platsini välja. Rahvast oli palju, aga keegi minu vastu huvi ei tundnud.

Mis siis ikka, kell 12 ootasid raadio Sky Plus kuulajad juba uut vihjet. Otsustasin muuta asukohta ja vihje oli selline: «Palju poode, meri on lähedal ja jääd ka». Sõitsingi Rocca Al Maresse, et seal pisut kõndida.

Ja siis see juhtuski. Kaubanduskeskuses seisin infotahvli ees, kui järsku kuulsin oma selja taga küsimust «Kas sina oled raadio Sky Plus Jälitatav?». No mis mul üle jäi, kui jaatavalt vastata.

Palju õnne Toomasele Tallinnast, kes Pääskülast kohale sõitis ja minu leidmise eest nüüd 10 tuhat krooni saab. Kusjuures väga uskumatu – ma olingi esimene, kelle käest Toomas seda küsimust küsis.

Muideks, kui mind poleks leitud ka päeval, siis õhtul oli plaanis minna Õllesummerile. See oleks juba päris põnev olnud. Aga mis seal ikka, seekord siis mitte.

Kohtumiseni esmaspäeval. Juhul kui mind leiate muidugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles