Eestlane korraldas Helsingis Jacksoni mälestusrongkäigu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jacksoni mälestusteenistus Stapels Centeris.
Michael Jacksoni mälestusteenistus Stapels Centeris. Foto: AP / Scanpix

Laupäeval organiseeris Soomes elav Marko Tubli kohalikele fännidele väikese leinarongkäigu, et väljendada oma tundeid Popikuninga lahkumise puhul.


Kümmekond plakatite ja lilledega fänni marssis Helsinki raudteejaama juurest Olümpiastaadioni poole, kirjutab põhjanaabrite Iltalehti. Väike kolonn äratas möödujate tähelepanu, nii mõnigi astus juurde, surus kätt ja avaldas kaastunnet.

Rongkäik möödus soome jooksukuulsuse Paavo Nurmi ausambast. Lahkunud laulja auks pandi pronksist jooksja pähe kübar ning ühte kätte tõmmati Jacksoni kaubamärgiks saanud valge kinnas.

«Ma olen nii õnnelik, et ei pea üksi leinama» ütles korraldaja Marko. «You are not alone, Michael,» pühkis fänn armastatud artisti meenutades silmanurgast pisara, viidates ühele Jacksoni tuntud hitile.

Tubli on nii kõva Jacksoni austaja, et viibis ka 2002. aastal Berliinis, kui laulja näitas hotellirõdult maja ette kogunenud fännidele oma lapsukest. Sündmusest puhkes skandaal, sest paistis, nagu oleks Michael Blanketit üsna hoolimatult üle rõduääre heilutanud. Marko oli kohal ja teab rääkida, mis tegelikult juhtus.

«Michael ei oleks iial beebit alla pillanud, ta hoidis pisikest kõvasti kinni,» kinnitab Marko Tubli. «Jackson tahtis ju lihtsalt Blanketit oma armastatud fännidele näidata, aga nagu ikka, puhusid tabloidid sääsest elevandi.»

Muidugi käis Marko ka 1997. aasta Jacksoni tuuri HIStory Tallinna kontserdil. Ta oleks isegi äärepealt oma iidoliga ühele lavale pääsenud laulma lugu «Heal the world», mida Jackson esitas koos lastega. Paraku oli Marko selleks hetkeks 3 päeva liiga vana ega kvalifitseerunud lapsena. Samal kontserdil kaotas ta oma rahakoti ja pidi pärast showd 37 kilomeetrit jala koju kõmpima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles