Kati Murutar paneb Erika Salumäe ja Maria Avdjuško tööle

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šarmantne Murutar veab uue sugu-uurimuse projekti.
Šarmantne Murutar veab uue sugu-uurimuse projekti. Foto: Scanpix/ Presshouse

Tuntud kirjanik Murutar kogub 11. juulil oma tallu seltskonna silmapaistvaid daame, et mitmekesi maatööd teha ja ühtlasi panna nurgakivi uuele raamatule «Eedeni nõiad».


Kohale on lubanud tulla Aita Kivi, Kärt Hellerma, Tiina Tammer, Inga Raitar, Kersti Männik, Kaie Seger, Margot Rahula, Tiina Lang, Kristel Kranich, Erika Salumäe, Tiina Janno, Maria Avdjuško ja teisedki vägevad naised. Raamat valmib grupitööna, st peetakse 4-5 tunniseid ajurünnakuid, mille kestel analüüsitakse naiste ja meeste vahelisi probleeme.

«Meie, eesti tippnaised arutleme, miks ei saa mehed meie signaalidest nii aru, nagu meie neid signaale mõtleme,» avas Murutar tulevase raamatu sisu. «Miks on mehed ühiskonnaelus ja voodis teistsugused, kui naised? Miks nad on laisemad ja aeglasemate pööretega? Miks? Miks? Miks?" esitas kirjanik ja hobusekasvataja vastust nõudvaid küsimusi.

Murutar seletas, et «Eedeni nõiad» on sugudevahelise sugude vahelise lepituse raamat. Idee pakkus välja Oliver Kruuda pikaajaline elukaaslane Kersti Männik. Lisaks raamatuga tegelemisele teevad südid daamid Murutari hoburantšos maatööd. Seegi ettevõtmine pärineb Kerstilt, keda Kati hellitavalt Kessuks hüüab.

«Naised väga tahavad, et ma paneksin neile mingeid töid valmis, et nad saaksid värskes õhus oma tsellukat minema ehmatada,» kiitis Kati ja lisas, et sel laupäeval on lisaks vaimutööle plaanis viie hobuse hein (500 pakki!) varju alla vedada ning talliseinale tuulevari lüüa.

Raamat hakkab kõigepealt ilmuma peatükkide kaupa ajakirjas Naised (peatoimetaja Inga Raitar) ja jõuab kevadeks kaante vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles