Kanal 2 hakkab foobiate vastu võitlema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirm ämblike ees ehk araknofoobia on maailmas enim esinev hirm, aga sellestki aitab uus telesaade üle saada.
Hirm ämblike ees ehk araknofoobia on maailmas enim esinev hirm, aga sellestki aitab uus telesaade üle saada. Foto: SCANPIX

Sügisel jõuab Kanal 2 ekraanile saatesari inimestest, kellelt hirm on röövinud enesekindluse ja muutnud nende igapäevaelu maapealseks põrguks. Saates osalejad astuvad professionaalsete terapeutide juhendamisel oma foobiate vastu lahingusse. Saatesse saab registreeruda aadressil foobia@kanal2.ee ning lisainfot leiab aadressilt www.kanal2.ee/foobia.

Kõik inimesed kardavad midagi, aga iga kümnes meist kannatab mõne tõelise foobia all. Foobia on haiguslik ja tahtejõule allumatu kartus mingi konkreetse elusolendi või olukorra ees, mida tajutakse tegelikust palju ohtlikumana.

Olgu siis tegemist ämblike, rottide, pimeduse, lendamise, suletud ruumidega või millega iganes – oma foobia objektiga silmitsi sattudes tabab inimest kontrollimatu ärevus või isegi paanikahoog.

Kanal 2 toob sügisel ekraanile saatesarja inimestest, kelle foobiad ruineerivad otseselt nende igapäevaelu, suhteid, tööd ja valikuid. Professionaalsete terapeutide abiga püüame leida «võtme» , mis inimesed nende hirmust vabastab.

Saates ravivad ja juhendavad inimesi oma ala kogenud spetsialistid Psühhiaatria ja Psühhoteraapia Keskusest Sensus. Katri-Evelin Kalaus on atesteeritud kliiniline psühholoog, psühholoogiamagister. Ka Elen Kihl ja Margit Tamm on atesteeritud kliinilised psühholoogid ja praktiseerivad psühhoterapeudid. Nad on aidanud paljusid inimesi ja lähenevad igale murele individuaalselt.

Niisiis, kui sa

...kardad midagi oluliselt rohkem kui enamik inimesi ja see häirib sinu elu;

...saad aru, et see hirm on tegelikult alusetu ja see asi ei ole reaalselt ohtlik;

...tahaksid saates eksponeerimisravi abil oma foobiast vabaneda, siis saada enda ja oma hirmu täpne kirjeldus emailile foobia@kanal2.ee või postiaadressile «Foobia», Kanal 2, Maakri 23a, Tallinn 10145. Rohkem infot leiab saate kodulehelt www.kanal2.ee/foobia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles