Noored Järvid toovad Lihulasse rahvusvahelise festivali

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula muusikapäevade veebileht www.lihulamuusikapaevad.com.
Lihula muusikapäevade veebileht www.lihulamuusikapaevad.com.

Läänemaal Lihulas toimub 16.-19. juulil esimene rahvusvaheline klassikalise muusika festival “Lihula muusikapäevad”, mille algatajad on maailmakuulsa Järvide dünastia noored esindajad, kelle esivanemad on seotud Lihulaga.


Festivali korraldaja Miina Järvi ütlust mööda avatakse festival haruldase sündmusega eesti muusika ajaloos. Nimelt tuleb Lihula Kunstide majas (KuMa) ettekandele Eestis äärmiselt vähe esitatud Artur Lemba keelpillisekstett.



Tunnustatud Sibeliuse uurija ja esitaja Soome pianisti Folke Gräsbecki osalusel on võimalus nautida Sibeliuse kammermuusikat. Folke Gräsbeckil on Sibeliuse suguvõsa eriluba esitada teoseid, mida mängitakse Eestis alles teist korda.



Küünlavalgel ja head veini maitstes saab Lihula mõisa saalis nautida J. S. Bachi sooloteoste ettekandeid ja Lihula kultuurimajas klassikalise ning kerge muusika seadeid Turu orkestri fagotikvarteti Fagottissimo esituses.



Kontserdid toimuvad KuMas, Lihula kultuurimajas, Lihula mõisas, Eliisabeti kirikus. Festivalil esinevad tuntud Eesti ja Soome muusikud. Piletid on müügil enne kontserdi algust kohapeal ja maksavad täiskasvanutele 50 krooni. Lastele on kontserdid tasuta.



Festivali esimesel päeval, neljapäeval, 16. juulil kell 17 avatakse Lihula mõisa saalis kunstinäitus, kus osalevad oma töödega Norrast ja Soomest pärit tuntud ja tunnustatud kunstnikud Kalle Berg, Annika Dahlsten, Niels Haugeland, Matti Hintikka, Kuutti Lavonen, Elina Sipilä ja Kaisu Sirviö. Näitus kannab pealkirja “Kunst on tõsi –  litograafia Lihulas”. Näitus jääb Lihula mõisa saalis avatuks 8. augustini. Näituse pilet on 15 krooni, lastele tasuta.



Festivali eesmärk on kõrgetasemelise klassikalise muusika tutvustamine ka pealinnast kaugemal.



Info festivali kohta on kättesaadav kodulehelt http://www.lihulamuusikapaevad.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles