Rannap mängib loo lõpuni

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap ja Kosmikute Hainz ehk Meelis Hainsoo tänavustel Tartu muusikapäevadel „Taevast ja maad” esitamas.
Rein Rannap ja Kosmikute Hainz ehk Meelis Hainsoo tänavustel Tartu muusikapäevadel „Taevast ja maad” esitamas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Alles äsja kahenädalase turnee „KlaveriKuld" lõpetanud Rein Klaveripoeg Rannap läheb peagi uuele põgusale ringreisile: kolm isamaalist vabaõhukontserti „Ilus maa" viivad Rannapi tükkis ansambliga Kosmikud, suure segakoori, kahe aasta eest Superstaari-saates kolmanda kohani jõudnud Taavi Petersoni ning ooperibass Priit Volmeriga rahva ette Tartus, Pärnus, Tallinnas.

„Tunda end teiste keskel oma ilusal maal ja saada muusikast meeliülendavaid positiivseid elamusi - see on see, mida inimesed praegusel ajal kõige rohkem vajavad," on Rannap tulevate esinemiste kohta ise öelnud.

Kindlasti innustas Rannapit miniturneed ette võtma seegi, et tema muusika on taas menukas ja see toob publikuhulki nii teatrisse (2009. aasta parim lavastus „Ruja") kui teleri ette: Rannapi neli lugu jõudsid telesaadete „Eesti otsib lemmiklaulu" finaali.

Liiati ootab lõpetamist mais Tartu muusikapäevadel alguse saanud ettevõtmine, 1983. aastal ära keelatud rokk-kantaadile „Ilus maa" järjeks kirjutatud kantaadi „Taevas ja maa" terviklik, kolmveerand tundi vältav esitamine.

Otse loomulikult tuleb vabaõhukontsertidel ettekandmisele 26 aasta eest vaid kaks korda (Tartu levimuusikapäevadel ja novembris Tallinna linnahallis) täies tükis esitatud „Ilus maa".

Peale kahe suurvormi kõlavad ülesastumistel Rannapi tuntud ja veel tundmatud isamaalised rokklaulud, samuti esitavad Kosmikud oma repertuaari paremikku kuuluvaid palu, sama teeb kaantatide ettekandmiselgi osalev Superstaari-Taavi. 

Kolmapäeval, 15. juulil on isamaaline vabaõhukontsert „Ilus maa" Tartu lauluväljakul, laupäeval, 18. juulil Pärnu Vallikäärus ja pühapäeval, 19. juulil Tallinna lauluväljakul.

Pääs peoplatsile kõikjal õhtul seitsmest, laulud-pillilood algavad kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles