Laulu- ja tantsupidu möödus meedikutele rahulikult

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollastes vestides meedikud keset laulupeomöllu.
Kollastes vestides meedikud keset laulupeomöllu. Foto: Raigo Pajula.

Laulu- ja tantsupeolised vajasid enamasti abi kergemate hädadega nagu kriimustused või päikesepõletus, väga ohtlikke tervisehädasid ei esinenud.

Laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistuse juht Erik Velleramm ütles, et kogu peonädala juures pöörduti nende poole abi saamiseks pisut üle 3000 korra. «Enamuses olid kriimud, kõhuvalud, peavalud, oli mõningaid allergilisi reaktsioone, üks elustamine,» loetles ta.

Lisaks esinesid viirusinfektsioonid, kõhu- ja peavalu, nõrkus, gastroenteriit, südame rütmihäired, pimesoolepõletikud lastel, jäsemete luumurrud ja peatraumad.

Tantsurahvale tegid Vellerammi sõnul liiga päikesepõletused, kuid ka neid polnud väga palju. «Ja siis need traditsioonilised minestused, aga päiksepistet ei esinenudki,» lisas ta.

Vellreammi sõnul pöörduti laupäeval laulu- ja tantsupeol välihaiglasse 162 inimest, lisaks paarsada esmaabi vajajat. Pühapäeval oli see arv tema sõnul 170-180.

Pühapäeval tuli ette ka üks südame seiskumise juhtum. Vellerammi sõnul oli tegu laulupeole teel olnud inimesega, kes sinna aga ei jõudnudki, vaid viidi kiirabiga haiglasse.

Velleramm ütles, et otse tantsuplatsilt viidi välihaiglasse viis ja laulukaare alt kaks inimest.

Kiirabile oli väljakutel kutseid 105, haiglasse viidi täpsemateks uuringuteks 34 peolist, teatas Raepress.

Edukalt rakendati nii harjutusväljakutel kui peopaikades vabatahtlikke Tallinna ja Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist, Tartu Ülikoolist ja Vabatahtlikust Reservpäästerühmast. Haiglasse tuli viia varasemats vähem inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles