Tantsupeo üldjuht: mind pole kuskilt koondatud

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõppenud tantsupeo kunstiline juht Ülo Luht.
Lõppenud tantsupeo kunstiline juht Ülo Luht. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lõppenud tantsupeo üldjuht Ülo Luht kinnitas, et meedias esitatud väited nagu oleks ta peo ajal koondatud, ei vasta tõele. Küll sai koondamisteate teine peojuht Riina Voolpriit.

Ülo Luht ütles, et kuna ta pole viimased kaks aastat kuskil põhitööl olnudki, ei saa teda ju ka koondada. Viimati sai ta palka Mustamäe kultuurikeskuse «Kaja» juhina.

Äsja lõppenud tantsupeo «Meri» kunstiline juhtimine oli projektipõhine töö. «See sai nüüd läbi ja nii ma TV3 «Seitsmestele uudistele» ütlesingi, nagu nüüd moodsal ajal kombeks, et olen pakkumistele avatud,» selgitas Luht.

Küll sai tantsupeo kestel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast koondamisteate tantsupeo võimlemisrühmade liigijuht Riina Voolpriit.

Muusika- ja Teatriakadeemia õppe- ja teadusprorektor professor Margus Pärtlas tõdes, et Voolpriidul polnud poole kohaga spordiinstruktorina niikuinii õiget rakendust. «Ma arvan, et see polnud tal ka ainus töökoht,» lisas Pärtlas.

Pärtlas avaldas kahetsust, et koondamisteate edastanud kantseleitöötaja ei teadnud Voolpriidu seotusest tantsupeoga. Vastasel juhul oleks seda toimingut saanud edasi lükata.

Lisaks koondab Muusika- ja Teatriakadeemia Pärtlase sõnul veel kaks tantsupeoga mitteseotud raamatukogutöötajat ja ühe pilliremondimehe. «Me siin ka vaatame, kust suuremate kaotusteta raha kokku hoida,» ohkas Pärtlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles