Genova

Kristjan Lepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängufilm "Genova"
Mängufilm "Genova" Foto: Internet

Genova on südamlik ja ilus film, mille lõppedes jääb tunne, et oled maitsnud imehõrku Itaalia veini ning tekib tahtmine ka teine klaas võtta. (Helmut Jänes)

Pärast abikaasa hukku rängas autoavariis muutub inglasest professori Joe (Colin Firth) elu koduseks saanud Ameerikas mõttetuks ning ta otsustab leina eest põgeneda Euroopasse. Joe ja tema kahe tütre uueks koduks saab Itaalia keskaegne linn Genova, mis oma romantilise aura ja kaunite randadega peaks kurvad mõtted eemale peletama. Töö ja seltsielu kohalikus ülikoolis võtavad mehe kogu aja, nii peavad 16-aastane Kelly (Willa Holland) ja temast poole noorem Mary (Perla Haney-Jardine) eluga võõras keskkonnas ise hakkama saama.

Viljaka briti režissööri Michael Winterbottomi mitmekülgses loomingus on Genova taas midagi ootamatut ja värsket. Tema kauaaegsel koostööpartneril, operaator Marcel Zyskindil on õnnestunud dogmalikult kõikuva kaamera ja loodusliku valgusega üles võtta loomulik ja värskena mõjuv keskkond, mis ei jäta tunnet kunstlikust meeleolutekitamisest. 2008. aastal Toronto filmifestivalil esilinastunud Genova võitis San Sebastiani ja Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivalil parima režissööri auhinna.

Filmi kestus 1 tund ja 38 minutit.
Inglise keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles