Tallinna lillefestivalil astuvad üles Rinneradio ja Gruppen Fyra

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lillefestivali avamine Tornide väljakul.
Tallinna lillefestivali avamine Tornide väljakul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas Tornide väljaku pargis avatud esimene rahvusvaheline Tallinna lillefestival on muutunud meeliskohaks paljudele esinejatele ja lilleilu nautlejatele, sel reedel saab seal nautida Rinneradiot koos tantsutrupiga Gruppen Fyra Soomest.


Kadrioru pargi projektijuhi Caspar Lootsmanni jutu järgi pakuvad kogu suvi kestvad üritused Tornide väljakul meelelahutust igareedese kultuuriprogrammiga ja igapäevast silmailu nii linlastele kui Tallinna külalistele 31 iluaia näol.



10. juulil toimub rahvusvahelise Tallinna lillefestivali raames Schnelli tiigi kõrval asuva Tornide väljaku pargis järjekordne teema- ja kontserdipäev. Festivali külalised saavad alates kella neljast päeval nautida tasuta kontserte vabas looduses.



Seekordne peaesineja on kell 18 lavale astuv Rinneradio koos tantsutrupiga Gruppen Fyra Soomest. Mõlemad kollektiivid on väga suurt tunnustust pälvinud Euroopa lavadel. Rinneradio on esinenud suure menuga meie kodupublikule “Jazzkaarel”.



Peaesinejaid soojendavad kell 16 Traffic ja kell 17 laulusaate “Laululahing” finalist Euroopa Kultuuripealinna segakoor.



Kõige väiksemad festivalikülalised võivad hüpata batuutidel ja mängida lillefestivali lõbusate maskottide Piraat Pepo ja Kunstnik Tibuga. Nende kahe kireva tegelasega saavad lapsed aega veeta alates kella ühest päeval. Igale mängudes osalejale on varuks väike üllatus .



Seekordne on festivali raames juba kuues kontserdi- ja teemapäev.



Tänavusel esimesel rahvusvahelisel Tallinna lillefestivalil on palju ilutegijaid mitmest riigist. Tallinna lillefestivali iluaedade rajamisel osalesid aiakunstnikud Kiievist, Skopjest, Moskvast, Malmöst, Helsingist ja Gentist, peale selle paljud tuntud kodumaised aiakujundusfirmad.



Tallinlased ja linna külalised saavad uudistada ja jälgida rajatud iluaedade arengut nelja kuu jooksul. Festival on avatud külastamiseks iga päev 8- 23 kuni 6. oktoobrini. Igal reedel toimuvad külalistele infotunnid, kontserdid, laadad ja palju muud huvitavat. Festivali üritused on kõigile külastajatele tasuta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles