«Laulva revolutsiooni» looja teeb Eestist juba uut filmi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo teine kontsert pühapäeval.
Laulupeo teine kontsert pühapäeval. Foto: Artur Sadovski.

Laulu- ja tantsupidu sai sel korral tavalisest suurema rahvusvahelise tähelepanu osaliseks - lisaks paarisajale välisajakirjanikule külastasid pidu ka menuka dokumentaalfilmi «Laulev Revolutsioon» autorid, kes väntavad meie laulutraditsioonist uue linateose.

James Tusty, laulupeofännist ameerika režissöör ja «Laulva revolutsiooni» autor, ütleb, et koorilauljate hulgas on laulupidu kuulus küll, aga peo tõelist tähendust mõistavad vähesed, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tusty väntab tänavusest laulupeost filmi, mis näitab ühe Ameerika Oaklandi kooli teekonda Californiast Tallinna lauluväljakule, film peakski tutvustama laulupidu Ameerika üldsusele, mis ei ole just lihtne ülesanne.

USA ajakirjanduse lipulaev New York Times laulupeo vastu erilist huvi ei tunne - seal ilmus viimane pikem artikkel meie rahvuspeo kohtal aastal 1933.

Times on aga pigem erand kui reegel - tänavusel laulupeol oli kohal ligi 200 välisajakirjanikku ning täna hommikul olid laulupeost kirjutanud juba Washington Post, Associated Press ja France24.

Välisministeeriumi kantsleri Märten Koka sõnul oli huvi selleaastase laulupeo vastu oli kindlasti suurem kui tavaliselt.

«Nii CNN kui ka BBC ja France Presse olid siin kohal ja tegid oma lugusid, ajakirjanikke oli ka Saksamaalt, Hispaaniast ja sellistest kaugetest kohtadest nagu Jaapan,» märkis Kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles