Kilingi-Nõmme peab linnapäevi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunamullustel sääreväristajate võistlusel kimas vahvalt ka Saarde vallavanem Kalle Song.
Tunamullustel sääreväristajate võistlusel kimas vahvalt ka Saarde vallavanem Kalle Song. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kilingi-Nõmme tähistab nädala lõpus taas linnapäevi, linna 71. aastapäevale pühendatud kaheksandat puhku toimuvate päevade ürituste nimistu on pikk.

Hakatuse saab pillerkaar reede, 10. juuli õhtul: kella poole üheksast võtavad pidulised end suveaias ritta ja marsivad sealt rongkäigus Lavi järve äärde, kus üheksast algab järvesimman. Pillilugu lööb Lavil Piccolo Folk.
Et suveööd on lühikesed, pole pidulistel magamisega erilist muret. Liiati lähevad laupäeva, 11. juuli hommikul kuuest Kirikujärvel lahti kalastamisvõistlused.

Kas ja kes õngelistest kiita saab, ütleb Vladislav Koržets: humoristil ja kirglisel kalamehel on kalastajate saagi tarvis kella kümnest suveaias pada tulel.

Paraku ei anta uhaamaiastele leemekesega pikalt mekutada: kell kümme algab kooli staadionil Kilingi-Nõmme priitahtlike pritsumeeste seltsi loomise 115. aastapäevale pühendatud mõõduvõtt: Pärnumaa tuletõrjujate võistkondlikud meistrivõistlused autopritsi ja mootorpumbaga.

Linnapäevade spordiürituste jada jätkavad kell pool üksteist Õhtu tänava liivaväljakul algavad võrkpallivõistlused „Saarde rannakuningas 2009", ent ka üheteistkümnest Pargi tänaval politseimaja eest lähtuv sääreväristajate kiirendusvõistlus.

Neile, kes mootoritega mässamiseks liialt noored või kel sääreväristajat pole, on keskpäeval Lavi järve ääres toimuv laste jalgrattasprint.

Hingelt tasasematele ja kasvult väiksematele on kesklinnas laste mänguväljakul hüpata batuut, mängida laste orienteerumismängu, kuulata politseinike liiklusõpetust ja proovida pöörleva auto tekitatavat tunnet.


Päris hellahingelistele on suveaias kella kahest kasside-koerte näitus, kuid ka kell kaheksa õhtul kesklinna purskkaevu juures algav line-tantsijate ning võimlemisklubi Githa gümnastide esinemine.

Kes ei pea paljuks viieminutilist auto- või mootorrattasõitu, võib tuhiseda kella kuueks Voltveti mõisa. Seal etendavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid pianist Diana Liivi klaveri saatel muusikalis-tantsulist tükki „Romeo ja Julia".
Lõpetab laupäeva suveaias üles astuv Smilers - seni, kuni suured staarid pille häälestavad ja hääli lahti laulavad, mängib kodulinna rahvale Polero, Kilingi-Nõmme oma ansambel.

Pühapäev, 12. juuli pakub linnapäevadest ehk pisut räsitud nõmmekale mõnusat äraolemist, täpsemalt kaasaelamist. Toimekal jätkub tegemisi alati.

Kella kümnest algab gümnaasiumi puidust välisväljakul Marko Riisi fänniklubi korraldatav korvpalliturniir, samas kõrval staadionil alustavad kohalikud hiiud keskpäeval heitlust tiitlile „Saarde vägilane 2009", nobejalad aga viimase mehe - viimase naise jookse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles