Enim peolisi vajas arstiabi laupäeval

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupeo teine kontsert.
Laulu- ja tantsupeo teine kontsert. Foto: Peeter Langovits.

Meditsiiniteenistusele möödus laulu- ja tantsupidu plaanipäraselt, enim oli tööd laupäeval, kuid raskeim juhtum eile.

Laulu- ja tantsupeo meditsiinijuht Erik Velleramm rääkis, et kuigi laupäevasel laulupeo kontserdil oli peolisi vähem, oli meedikute tööpäev tihedam. Seda seetõttu, et hommikul toimus tantsupeo teine etendus ja lõuna ajal sammus arvuka osavõtuga rongkäik. «Inimesed olid rohkem kurnatud,» märkis Velleramm.

«Kõike oli: minestushoogusid, nõrkusi, kõhuvalusid, peavalusid,» loetles ta hädasid, millega inimesed peopaigas arstide poole pöördusid.

Pühapäeval registreerisid lauluväljakul ja Kalevi staadionil töötanud meedikud Vellerammi sõnul kokku ligi 180 pöördumist arstiabi saamiseks. «Eile oli üks erakorraline juhtum: kiirabibrigaad elustas lauluväljaku aia taga edukalt inimest,» ütles Velleramm.

Laupäeval vajas kiirabi teenust 20 ning reedel 16 laulu- ja tantsupeolist, kirjutas BNS, viidates Tallinna kiirabi juhile Raul Adlasele.

Arstiabi eest hoolitsesid laulu- ja tantsupeol SA PERHi meedikud, vabatahtlikud Tartu ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolist, Vabatahtlik Reservpäästerühm ja Tallinna kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles