Kongos tegutsevad «peenisevargad»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kongo DV lahvatas peenisevarguse skandaal
Kongo DV lahvatas peenisevarguse skandaal Foto: AFP / Scanpix

Aafrikas asuvas Kongo Demokraatlikus Vabariigis tegutsevad niinimetatud peenisevargad.

Kinshasa politsei on arreteerinud 13 kahtlusalust, keda süüdistatakse musta maagia ja nõidumise kasutamises, kirjutab Yahoo news.

Politsei andmetel viisid «nõiad» läbi riitusi, tekitamas ohvrites tunde, et neil pole enam peeniseid või nende peenised on väiksemaks muutunud.

Kohalike kinnitusel pole sellised juhtumid ebatavalised.

Möödunud nädalal hakkas Kinshasa elanike seas levima kuuldus, et «nõiad» on tegutsema hakanud. Kohalik raadiojaam hoiatas inimesi olema avalikes kohtades ja ühissõidukites ettevaatlikud.

Politseisse pöördunud 14 ohvri sõnul olevat neid korraks puudutanud isikud tekitanud tunde, et nende peenised on kadunud või siis need on väiksemaks muutunud. Kannatanute arvates on selliste «varguste» eesmärgiks ravi lubamise eesmärgil raha väljapressimine.

Politsei arreteeris väidetavad musta maagia kasutajad ja ka nende ohvrid, soovides sellega ära hoida samalaadset verevalamist, nagu juhtus kümme aastat tagasi Ghanas. Siis peksis vihane rahvahulk  12 niinimetatud peenisevarast surnuks.

«Minu arvates on tegemist suure naljaga. Kui meestele öelda, et nende peenised on alles, siis nad ei usu seda. Nad väidavad vastu, et nad on vigaseks ja impotentseks muutunud. Sõnasin neile, et minge koju ja seksige, siis saate teada,» lausus politsei esindaja.

Kinshasa elanikud süüdistavad nõiakunsti harrastamises Bas-Congo provintsi ususekti.

Politsei seostab nimetatud juhtumit kohalike võimumeeste omavahelise kemplemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles