Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Vaid üks eestlannast naisvõrkpallur on mänginud MMi finaalturniiril. See juhtus 1978. aastal. Kes ja mis koondises?



2. Dinaarides paiknev Cerknica järv on Sloveenia suurim. Mille poolest on see järv omapärane?


3. Renessansiaja tuntud maalikunstnik ja leiutaja Leonardo di ser Piero da Vinci (oma pikka nime ta ise eales ei tarvitanud) suri Prantsusmaal Clos Lucé’is 1519. aastal. Tema viimase tahte kohaselt saatis tema kirstu 60... Keda?



4. Võidupüha esimesel minutil avati Tallinnas Vabadussõja võidusammas, millega tasuti auvõlg neile, kes võitlesid Vabadussõjas iseseisva Eesti riigi eest. Kahjuks ei näinud samba avamist enam ükski selles sõjas võidelnu. Eelviimane elus olnud Vabadussõja veteran lahkus meie hulgast 2004. aastal, viimane 2006. aastal. Mõlemal üle saja aasta elanud mehel oli teatud mõttes sümboolne perekonnanimi. Mis olid meeste nimed?



5. Tänavu toimunud Euroopa Parlamendi valimistel valiti 27 liikmesriigist 736 saadikut. Enim saadikuid (99) saadab europarlamenti Saksamaa, kõige vähem (5) Malta. Eriliseks saadikute arvuks on aga 22, nii palju saadikuid valis koguni viis riiki. Mis riigid?



Vastused: 1. Kai Reet Heinar Kanada koondises (14. koht). 2. Karstijärvena on selle pindala muutuv. Aeg-ajalt kaob kogu järv maa alla. 3. Kerjust. 4. Johannes Tark ja Ants Ilus. 5. Kreeka, Portugal, Belgia, Tšehhi, Ungari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles