Galerii: hot dogide õgimise võistlus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hot dogide õgimise võistlus USAs
Hot dogide õgimise võistlus USAs Foto: Yanina Manolova/AP
USAs New Yorgis peeti eile riigi iseseisvuspäeva puhul traditsioonilist hot dogide ehk soojade viinerisaiade õgimise võistlust.

Tihedas rebimises tuli esimeseks Joey Chestnuti nimeline mees, kes suutis kümne minuti jooksul 68 saia alla kugistada, kirjutab AP.

Chestnuti peamine rivaal, kuuekordne tiitlivõitja Takeru Kobayashi jäi seekord teiseks, sest suutis «vaid» 64 ja pool hot dogi õgida.

Kolmandale kohale tuli 55 saia kõhtu pressinud Patrick Bertoletti.

«See on suurepärane,» ütles uhke võitja ajakirjanikele. «Pärast teist minutit teadsin, et mu keha läheb asjaga kaasa ja et mind on raske võita.»

25-aastane Chestnut pani võistluse kinni ka mullu, mil nii tema kui Kobayashi kugistasid alla 59 viinerisaia ja võitja selgus lisavoorus, kus aja peale õgiti ära veel viis hot dogi.

Esimest korda peeti võistlust 1916. aastal ning toona piisas esikohale tulemiseks 13 viinerisaia alla kugistamisest. Võiduks vajalik viinerisaiade kogus on kasvanud just viimastel aastatel, veel 2000. aastal piisas võitmiseks 25 hot dogi söömisest.

Kokku osales võistlusel 19 hot dogide austajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles