Loomakaitsjad kutsusid üles laboratooriumis liha kasvatama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha.
Liha. Foto: SCANPIX

Loomade eetilise kohtlemise eest võitlev organisatsioon PETA kutsus teadlasi üles liha laboratooriumis kasvatama.

PETA on välja pannud ühe miljoni dollari suuruse auhinna selle, kes suudab laboratooriumitingimustes luua saaduse, mis lõhnab, näeb välja ja maitseb nagu päris liha, kirjutab stuff.co.nz.

«In-vitro liha tootmiseks saab kasutada tüvirakke,» sõnasid PETA esindajad.

PETA  kinnitusel saab auhinnaraha isik või organisatsioon, kes suudab aastaks 2012 viia näiteks laboratooriumis loodud kanaliha masstootmisse ning müüa seda vähemalt kümnes USA osariigis.

PETA esindajatest koosnev kümneliikmeline žürii hindab nende võistlusele saadetud katseklaasiliha ja auhinna võitmiseks peab võiduliha koguma 100 punktist vähemalt 80.

«Igal aastal tapetakse rohkem kui 40 miljardit kana, kala, siga ja lehma. Kunstlikult toodetud liha aitab ära hoida loomade mõttetuid tapmisi. Samas hoiaks see ära ka loomapidamisest tekkivat keskkonnasaastamist,» seisab PETA teadaandes.

Väidetavalt on laboratooriumis liha tootmise katsed juba käivitunud, kuid võtab aastaid, enne kui selline liha masstootmisse ja lõpuks inimeste söögilauale jõuab.

PETA soovitab senikaua lihast lihtsalt loobuda ja taimetoidule üle minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles