Aluspüksinäitus kolis Pärnu muuseumisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumis on avatud näitus, mis käsitleb XX sajandi esimese poole pesumoodi. Eksponeeritud on valik pesuesemeid aastatest 1900–-1950, millest põhiosa pärineb Viljandi muuseumi kogust.
Pärnu muuseumis on avatud näitus, mis käsitleb XX sajandi esimese poole pesumoodi. Eksponeeritud on valik pesuesemeid aastatest 1900–-1950, millest põhiosa pärineb Viljandi muuseumi kogust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 30. juunist on Pärnu muuseumis avatud Viljandi muuseumi näitus «Need... 20. sajandi alguse pesumood».

Eksponeeritud on valik pesuesemeid aastatest 1900-1950, millest põhiosa pärineb Viljandi muuseumi kogust, lisaks on välja pandud mõned esemed Heimtali muuseumist ning erakogudest.

Sajandi algul oli aluspesu teema, millest rääkimine oli tabu, mistõttu ei julgetud sõnu «aluspüksid» või «alustalje» avalikult kasutada. Nõnda öeldigi aluspesust rääkides lihtsalt «need». Ajapikku suhtumine aluspesusse muutus. Näitus annab nüüd võimaluse heita pilk meie esivanemate elu privaatsemale, samas argisemale poolele.

Varem Viljandis eksponeeritud näitust on veidi muudetud ja täiendatud, lisatud on esemeid Pärnu muuseumi kogust. 12. septembrini avatuks jääva näituse koostasid Tiina Jürgen, Ebe-Triin Arros, Lüüli Kiik ja Herki Helves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles