Marit Mittali hääl sulatab südameid

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Mittal
Marit Mittal Foto: Janne Luigla

Produktsioonifirma Technoir nõudliku komisjoni ette astus nooruke neiu ja lõi lahti Rihanna loo «Don't Stop the Music». Paljukuulnud hindajate lõuad vajusid põrandani ja kõrvad tõusid seitsmendasse taevasse: selline hääl on muusade kingitus inimkonnale.


Esitus läks linti ja pannakse ka lauljanna augustis ilmuvale debüütplaadile. Nii, nagu ta seda laulis, ilma töötluse ja saateta. 17-aastane Marit on sündinud laulja. Selles perekonnas lööb muusikageen välja põlvest põlve, vanaisa oli oma truu akordioniga oodatud igas pulmas, isa laulab, mängib kitarri ja süntesaatorit.

Miks me Maritist alles nüüd kuuleme? Õigupoolest osales tütarlaps ka «Eesti otsib superstaari» eel-eelvoorus, aga kuna loos surus ta esinemisjärjekorra lõppu, ei saanud väsinud žürii õieti pihta, milline pärl nende ees seisab ja nii jäid Mihkel Raua mõnitused kuulmata ning võib-olla ka tulevane staaritiitel saamata.

Tänu imelisele häälele - võltshäbi pole selles preilis sendi eestki - näeb ta oma tulevikku eeskätt lauljana. Kui muusikakarjäär millegipärast luhtuma peaks, leidub varuvariante. «Vahepeal tahtsin arstiks õppida. Aga nüüd mõtlen, et võiks Tallinna Ülikooli kehakultuuri minna, aeroobikatreeneriks saada. Vat kui hea töö: oled ise vormis ja teed teistele hea enesetunde,» arvab kuldkõri. Esialgu jääb üle veel lõpetada õpingud Tallinna Kunstigümnaasiumis, kus lemmikaineteks joonistamine-maalimine. Hämmastav mitmekülgsus nii noore daami kohta!

Mariti muusikaeelistus kaldub lounge'i ja chill-outi suunas, aga peatselt ilmuval plaadil interpreteerib ta eesti keeles DJ Shahi loomingut, seega siis ärevamat tantsumuusikat. Sõnad sünnitab mitmekülgne artist muidugi ise. Silmaotsaski ei kannata vokalist igasugu rocki ja muud käristamist. Kui saaks valida, kellega kogu laia maailma staaridest koos esineda, tuleb vastus kiiresti ja kindlat: Christina Aguilera. Miks? «No ta on lihtsalt niiiiii hea laulja,» vastab Marit ja langetab ripsmed.

Kuniks plaat ilmavalgust näeb, kuula Mariti esimest singlit «Kes mind leiaks» siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles