Segadus vee pärast ähvardas tantsupeo nurjata

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupeo esimese proovi ajal Kalevi staadionil oli muru veel roheline.
Tantsupeo esimese proovi ajal Kalevi staadionil oli muru veel roheline. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tantsupeo toimumispaigas Kalevi staadionil kolletab tantsijate jalgade alla muru, sest Tallinna Veelt nädala alguses vee varastamise süüdistuse saanud staadioni juhtkond ei julenud võlanõude hirmus muru kasta.

Kalevi staadioni juhataja Raimo Nõu sõnul helistas talle teisipäeva hommikul ASist Tallinna Vesi keegi ennast kiiruga tutvustanud inimene ja küsis, kes ta on. Saanud vastuse, et Kalevi staadioni juhatuse liige, helistaja jätkas: «Meil on probleem: te varastate vett,» vahendas Nõu kõne sisu.

Edasi ähvardas helistaja Nõu sõnul Kalevi staadionil vee kinni keerata, mis tähendanuks tantsupeo ärajäämist: joogivett pole, tualetid ei toimi, muru kuivab jne. «Palusin, et vähemalt enne tantsupidu selliseid asju ei tehtaks,» rääkis Nõu.

«Lõpuks helistasin ärritatuna Tallinna Vee klienditeenindusse ja seal sain kokkuleppele, et lastakse tantsupidu ära teha,» sõnas ta.

Kõige juhtunu mõjul otsustas Nõu eilsest oma töömeestel Kalevi staadioni muru kastmise ära keelata. Nii tallavad tuhanded jalad vihma puudusel üha rohkem kõrbe meenutavaks muutuvat platsi. Vett püüti staadionil Nõu sõnul minimaalselt kasutada.

«Midagi sellist ei ole,» kinnitas küsimusest üllatunud Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff. «Tegemist on kommunikatsioonihäire ja arusaamatusega,» selgitas ta. «Keegi meie töötajatest on väljendanud ennast liiga karmisõnaliselt.»

Kogu probleem sai Nõu selgitusel alguse pühapäeval, kui staadionil tekkis veeavarii. Tallinna Veest kutsuti parandaja kohale, et sulgeda Võistluse tänaval olevas staadionit linna veevõrguga liitvas kaevus kraan ja niiviisi veevool lõpetada.

«Tuli nende töömees ja sulges trassi, aga vesi jooksis edasi,» kinnitas Nõu. «Kas keeras ta siis vale kraani kinni või oli mõni muu viga?» arutles ta. Sellest ajast saadik on staadioni kaevude juurde iga päev sõitnud askeldama vene keelt kõnelevad Tallinna Vee töömehed.

Nõu teada tuleb staadionile ainult üks veetrass. Tallinn Vees aga kahtlustati tema sõnul, et kusagilt tuleb veel teinegi toru, kust saabki vett varastada ja mis tingis vee voolamise esimese trassi sulgemisel.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht selgitas olukorda: firma keeras nii neile kui staadioni juhtkonnale teadaolevalt ainsal trassil vee kinni. Kui vesi jooksis ikka edasi, hakati asja uurima.

«Selgus, et territooriumil on veel üks ühendus,» ütles Koff. «See on vana torustik, kuhu oli plekktahvel vahele pandud, et vesi ei voolaks, ja nüüd oli see lihtsalt läbi roostetanud.» Koff lubas, et alternatiivse vana trassi sulgemine võetakse ette pärast tantsupeo lõppu.

«Vee kinnikeeramise plaani meil kindlasti ei ole,» rõhutas Koff ja kinnitas Tallinna Vee igakülgset toetust laulu- ja tantsupeo edukale toimumisele.

Raimo Nõu ei olnud Tallinna Veest õhtul kella neljaks veel selgitust saanud. «Täna ma ei julge veel staadioni muru kastma hakata, sest kardan Tallinna Vee poolseid sanktsioone,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles