Saksamaal tehtud uuring näitas, et õunte söömine aitab ära hoida jämesoolevähki haigestumist.
Õunad aitavad ära hoida jämesoolevähki
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurija Dieter Schreki ja tema meeskonna poolt tehtud uuring näitas, et õunad ja õunamahl aitavad toidu seedimise protsessi ajal tõsta vähi eest kaitsvate ainete hulka organismis, kirjutab STT.
Uurijate sõnul on õuntes sisalduv kiudaine pektiin eriti kasulik jämesoolele. Pektiin aitab soole limaskesta tervena hoida, kaitstes samas vähi tekke eest.
Kiudained seovad kolesterooli ning sapphappeid ja kiirendavad nende eemaldumist organismist.