Inglane viis end operatsiooniks hüpnoosi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurgid töös
Kirurgid töös Foto: Reuters / Scanpix

Inglane keeldus ettenähtud narkoosist ja viis end ise operatsiooni ajaks hüpnoosiseisundisse.

Worthingtonist pärit Alex Lenkei sõnas pärast lõikust, et ta ei tundnud mitte mingisugust valu, olgugi, et pöidlaoperatsioon kestis üle tunni, kirjutab STT.

Mehe kinnitusel suutis ta end hüpnoosi viia 30 sekundiga. Ta lisas, et oli teadlik kõigest, mis temaga operatsiooni ajal toimus.

«Mulle meenub, et kuulsin kirurgi operatsiooniõelt mingit eset küsimas. Mulle ilmus siis silme ette pilt grillimiseks kasutatavast vardast,» muigas Lenkei.

Operatsioonil oli igaks juhuks kohal ka anestesioloog, kuid teda polnud siiski vaja.

Meest opereerinud kirurgi kinnitusel lootis ta täiesti alates 16. eluaastast hüpnoosiga tegelenud Lenkei oskustele.

Arstide arvates ei tunta veel täielikult, kuidas hüpnoos organismile mõjub. Anestesioloogi sõnul võis Lenkei organism tehisune ajal  toota tavapärasest rohkem valgu vaigistavaid aineid.

«Tema südametöö, vererõhk ja hingamine olid kogu operatsiooni vältel stabiilsed. Järelikult ta ei tundnud valu,» lausus anestesioloog Richard Venn.

Hüpnoos ehk tehisuni on sugestiooni abil tekitatud  unetaoline seisund.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles