Laupäeval toimub suur Maasikasõda!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikafestival Ülemiste keskuse parklas, 05.07.08
Maasikafestival Ülemiste keskuse parklas, 05.07.08 Foto: Maria Vahuri
Maasikafestival Ülemiste keskuse parklas on saanud igasuviseks meeldivaks traditsiooniks. Eesti Maasikakasvatajate Liidu poolt korraldatav festival toimub juba sellel nädalavahetusel, 4. ja 5. juulil.

Üritus sisaldab mänge ja meelelahutust tervele perele ning loomulikult suurel hulgal värskeid kodumaiseid maasikaid. Festivalile saabub oma tooteid pakkuma ligi 30 Eesti talu.

Eelmisel aastal müüdi kahe päeva peale rohkem kui 25 000 kilogrammi maasikaid, sellel aastal on prognoositav läbimüük üle 30 000kilogrammi.

Festival on avatud mõlemal päeval kell 9-18. Peojuhiks on näitleja ja naljamees Sepo Seeman. Festivali ametlik avamine toimub laupäeval, 4. juulil, kell 12.

Ürituse kavas on hulgaliselt mänge ja muusikat. Laupäeval toimub näiteks meelelahutuslik mäng «Maasikate sõda», kus kuulsuste võistkond, kelle hulgas näiteks Ivo Linna, Anu Saagim, Vladislav Koržets ja Emil Rutiku, kohtub ajakirjanike esindusega.

Pärast seda esinevad akustilise kavaga Vanilla Ninja kaunitarid Piret Järvis ja Lenna Kuurmaa. Festivali lavalaudadel saab näha ka telesaatest «Laululahing» tuttavat Tõrva tütarlaste koori. Terve ürituse peaesinejaks on ansambel Svjata Vatra.

Lisaks tegutsevad mõlemal päeval klounid, esinevad mustkunstnikud ja lasteteater. Selle kohta, mida maitsvat maasikatest valmistada võib, jagab õpetusi staarkokk Rain Käärst. Samuti toimuvad maasikaoksjonid, kus müügiks tuleb 10 kilo maasikaid alghinnaga 1 kroon.

Festivali korraldaja on MTÜ Eesti Maasikakasvatajate Liit. Maasikakasvatajate Liidu juhataja ning ürituse peakorraldaja Siim Kabritsa sõnul on festivali õnnestumisele õla alla pannud ka ilmataat: «Palav ja päikesepaisteline nädal tähendab festivaliajaks tõeliselt küpset ja magusat saaki. Seega võime kindlad olla, et kohale jõuavad absoluutselt parimad võimalikud Eesti maasikad. Sellel aastal oodatakse maasikate müügihindu alates 25 kroonist kilogramm.»

Kõik laupäeval maasikasõtta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles