Laulu- ja tantsupidu paneb peolised pildistama

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotoaparaat
Fotoaparaat Foto: Margus Ansu

Laulu- ja tantsupeo raames on kavas mitu fotokonkurssi ning samuti on pidulistele esitatud üleskutse anda oma vanadele mobiilidele kunstipärast kasutust.


Laululava SA korraldatava fotokonkursile oodatakse meeleolukaid pilte, mis tooksid kõige paremini välja selleaastase läbiva pealkirja «ÜhesHingamisega» seonduvat temaatikat.

«Ootame pilte, mille eesmärk ei ole olla niivõrd professionaalsed, kuivõrd just hästi välja tuua emotsioone ja märkamist väärt hetki ning ilmeid,» rääkis Lauluväljaku SA avalike suhete juht Kristel Kask.

Fotokonkursi parimatele on välja pandud väärt auhinnad. Esimese koha väärilist tasustatakse reisiga kahele Madeirale. Teise koha omanik saab enda ja oma sõbra pere viia puhkama Laulasmaa spaasse ning kolmanda koha võitja saab Fotoluksist lunastada 5000 krooni eest fototarbeid.

Innustuseks on Kase sõnul kindlasti ka see, et 50 paremat fotot pääsevad laululava ruumidesse fotonäitusele, kus pildid suurendatakse mõõtudeni 50x70 cm. Fotonäitus on laululava ruumides üleval kaks nädalat.

Konkursile võib Kase sõnul igaüks saata kokku viis pilti ning kõigi saadetute seast valib parimad välja viieliikmeline žürii, kus on hindajaid nii laulupeo korraldajate, linnajuhtide kui ka professionaalsete fotograafide seast. Fotod saab üles laadida konkursi kodulehele.

Samal ajal toimub ka Elisa fotokonkurss, mille raames võib iga võistleja Elisa kodulehele saata laulu- ja tantsupeost ning sellele eelnevatest üritustest piiramatul arvul pilte ning võitja selgitavad välja inimesed ise, rääkis Elisa turundusjuht Triine Casdagli.

Kodulehel enim hääli saanud võidufoto tegijale paneb Elisa välja rahvusmustriga ehitud kaanega Lenovo sülearvuti.

Lisaks fotokonkursitele kutsutakse laulu- ja tantsupeolisi üles osalema vanadest mobiilidest ühisteose loomisel. Selleks paluvad teose autorid kunstirühmitusest You must relax pidulistel Tallinna kaasa võtta oma kasutud vanad mobiiltelefonid. Ühisteos sünnib augustis Leigo Järvemuusikal inimeste osalusel üle Eesti.

Laulu- ja tantsupeo esinejatelt kogutakse vanad telefonid kokku eelproovide ajal laulukaare ja staadioni juures. Teistel pidulistel palutakse tulla 3.-4. juulil kell 12-18 Viru keskuse esimesele korrusele, kust need kokku kogutakse.

Laulupeo meediajuhi Kristo Mäe sõnul on taolised algatused igati väärt. «Kõik algatused, mis keskenduvad ühisele tegutsemisele on väga kenad. Ka tänavune laulu- ja tantsupidu keskendub ju meie ühisosa otsimisele ning on üks suuremaid rahva ühiseid ettevõtmisi,» rääkis Mäe.

Selleaastased laulu-ja tantsupidu toimuvad 2.-5. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles