Pika tee uus algus

, filmihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Star Trek.
Star Trek. Foto: Internet
"Star Trek"

Osades: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Eric Bana, Simon Begg, John Cho


Lavastanud: J. J. Abrams


2 tundi ja 7 minutit


Hinnang: väga hea

1966. aastal hakkas Ameerika teleekraanidel jooksma madalaeelarveline ulmesari nimega "Star Trek". Peale pisikest ebaedu, mille hulka kuulus ka seriaali lõpetamine, sai projekt seitsmekümnendatel ikkagi tuule tiibadesse ning kaks järgmist aastakümmet möödusid ühe ja sama idee erinevate inkarnatsioonide ekspluateerimise tähe all.

Saabus sajandivahetus ning "Star Treki" populaarsus hakkas järsult vähenema. Kinofilmid kukkusid kolinal läbi, teleseriaalide vaatajanumbrid kahanesid pidevalt ning raamatuid ja videomänge ei ostnud praktiliselt enam keegi.

Tundus, et peale neljakümne aasta pikkust karjääri erinevates meediumites oli "Star Trek" oma loomuliku lõpuni jõudnud ning võis rahulikult väljateenitud pensionipõlve DVD-del ja muudel andmekandjatel nautima asuda.

Hollywoodi traditsioonide kohaselt sel muidugi juhutuda ei lubatud ning õige pea hakkasid levima jutud uusversioonist.

Kaubamärgiga seni tegelenud isikutele anti kinga ning frantsiisi etteotsa palgati noor ja värske J. J. Abrams, kelle igat eelmist ettevõtmist nagu "Lost" ja "Mission Impossible: 3" on saatnud tohutu meediakära ning suur edu.

Loomulikult loodeti, et sama juhtub ka "Star Trekiga" ning peaaegu seisma jäänud rahamasin hakkab jälle andunud austajate taskutest lugematul hulgal krabisevat välja meelitama.

Kahjuks või õnneks tuleb tunnistada, et kõik läks "kurikavalate" stuudiobosside plaanide kohaselt, kuid mitte ainult.

Uus "Star Trek" pakub peale täiesti korraliku meelelahutuse ka pisuke äratundmisrõõmu, mille nautimiseks ei pea olema väga kursis ühegi eelneva filmi või sarjaga ning läbi lugenud arutul hulgal aimekirjandust.

Stsenaristid on tõsiselt vaeva näinud, et vanale asjale jälle elu sisse puhuda, muutumata selle juures läägeks või tüütuks. Saavutus, mis tänapäeva järgede maanias pole mitte just väike.

Tihtipeale vaieldakse, kas ikka on vaja teha uusversioon asjast, mis juba ammu oleks pidanud hingusele minema.

Nagu viimased aastad on näidanud, lõpetavad paljud sellised ettevõtmised suurtes miinustes, kuid õnneks ei kuulu "Star Trek" nende hulka. Kõik töötab suurepäraselt ning see annab alust arvata, et see ei jää kuulsa sarja viimaseks seikluseks kinoekraanidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles