Rakvere linnuses avatakse pordumaja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Kolmapäeval, 1. juulil kell 14 avatakse Rakvere linnuses keskaegne pordumaja, punaste laternate tänav ja habemeajaja töötuba.


Punaste laternate tänaval on näitus keskaegsetest seksuaalelu puudutavatest joonistustest ja miniatuuridest.



Pordumajas saab teadmisi keskaegsete seksuaalkujutluste kohta: millal tohtis vahekorda astuda, kuidas hoiduti rasedusest jms.



Prostitutsioon oli keskaajal kahetine nähtus: ühelt poolt püüdis kirik prostituute nö normaalsesse ellu tagasi tuua, samas ei lubanud prostitutsiooni ära keelata, kuna see oli kiriku arvates ainuke võimalus, et muid seksuaalseid pattusid ära hoida.



Prostitutsiooni peeti väiksemaks patuks kui abielurikkumist, hooramist ja sodoomiat.



Rakvere piirkonna arendusjuhi Uno Trummi sõnul olid prostituudid keskaegses ühiskonnas ainsad vabad naised, kes ei kuulunud ühelegi mehele. Prostitutsiooni peeti auväärseks käsitööks, prostituutidel olid omad tsunftid ja nad maksid ausalt makse.



Lisaks saab linnuses tutvuda habemeajaja töötoaga. Et habemeajaja täitis keskajal peamiselt kirurgi ülesandeid, lastakse tema töötoas näiteks aadrit ja diagnoositakse haigusi.



Pordumaja külastamine on alla 14aastastele lastele keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles