Geide Pakistan: seksi leida on lihtne, suhet mitte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pakistan ei tundu just riik, kus geide elu oleks lihtne. Kuid paljud ütlevad, et geide jaoks on elu selles riigis suurepärane ning kirjeldavad sadamalinna Karachit lausa kui «geide paradiisi».

Salajased peod, grupiseks pühapaikades ning mõistusabielud vastassugupoolega on kõigest mõned üllatustest, mida gei Pakistanil on pakkuda. Väliselt samasooarmastajate vastu väga karmi pealispinna all õitseb geide salajane elu hoogsalt, vahendab BBC.

Danyaal (nimi muudetud) on 50-aastane ärimees, kes elab Karachi rikaste linnajaos ning kasutab enda nutitelefoni, et geide pidusid korraldada.

«Kaksteist aastat tagasi kirjutasin ma esimest korda otsinguportaali tähed G, A ja Y. Niiviisi saingi ma kohe ühendust 12 samas linnas elava geiga,» sõnab ta.

«Tänapäeval on meil nutitelefonides sellised rakendused, mis GPSi abil ütlevad, kui lähedal sa teisele sama rakendust kasutavale geile asud. Nii on tuhanded Pakistani geid omavahel ühenduses,» lisab ärimees.

Naljatades ütleb ta, et pidusid on nii palju, et harva jääb tal üldse aega millekski muuks.

«Kui sa tahad seksi, on see geide paradiis; kui sa otsid tõsist suhet, võib seda olla raske leida.»

Peod, kuhu pääseb üksnes kutsetega, on geidele ainsad võimalused avalikult oma seksuaalset orientatsiooni näidata.

Traditsiooniline Pakistani ühiskond on väga rangelt patriarhaalne. Iseenesestmõistetavalt oodatakse kõigilt meestelt, et nad abielluksid naistega ning soetaksid hulgaliselt järeltulijaid. Paljud geidest mehed seda ka ühiskonna survel teevad.

Tagajärjeks on aga ebaausus ning salajane elu, sõnab teadlane Qasim Iqbal.

Geidest mehed kohtlevad enda naisi küll hästi, kuid jätkavad salajast seksuaalelu meestega.

Ning üllatavalt leiavad armuavaldused aset ka väga avalikes kohtades, näiteks Karachi kõige käidavamas pühamus.

Igal neljapäeva õhtul kogunevad päikeseloojangu ajal pühamusse geid üle kogu linna. Nad moodustavad tiheda ringi ning ringis väljaspool seisvad mehed hakkavad seespool seisvaid mehi igalt poolt puudutama.

Mööduvatele inimestele tundub see süütu religioosse rituaalina, kuid osalejate jaoks on see justkui anonüümne grupiseks.

Muidugi on selline käitumine Pakistani usuinimeste jaoks andestamatu ning seda on ka geiks olemine. Paljud õpetlased on isegi teinud ettepaneku, et mehi, kes seksivad teiste meestega, peaks karistama šariaadi püha seaduse kohaselt.

Kuigi geide elu Pakistanis on kindlasti raskem kui enamikes teistes riikides, on Danyaali ja teiste arvates olukord siiski väga hea!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles