Isa ja poeg ei pääsenud ujulasse, kuna polnud moslemid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula. Foto on illustreeriv
Ujula. Foto on illustreeriv Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannias Ida-Londonis asuvas Clissoldi veekeskuses ei lubatud isa ja poega ujulasse, kuna nad polnud moslemid.

David Toubel  ja ta viieaastasel pojal polnud aimugi, et väidetavalt oli hommikune ujumisaeg reserveeritud ainult meessoost moslemitele ning ülejäänutel oli keeld sinna minna, kirjutab foxnews.com.

«Sõnasin ujula töötajale, et mina ja minu poeg oleme mõlemad meessoost. Mulle öeldi selle peale, et hommikune ujumine on mõeldud ainult moslemitele,» sõnas nördinud ujulakülastaja.

David Toube küsis siis ujulatöötajalt, kas nad ka «ainult valgetele» mõeldud ujumisegu reserveerivad.

«Kui selle järgi tekib vajadus, siis kindlasti,» olevat ujulatöötaja Toube`i sõnul öelnud.

Ujula juhi arvates toimiti nende kahe külastaja minemasaatmisega valesti.

«Meie töötajal olnud informatsiooni kohaselt oli hommikune ujumine mõeldud ainult moslemitele. Tegelikult tohtisid kõik meessoost isikud ujuma minna, nii moslemid kui ka kõik teised,» sõnas ujula juht.

Ujula juhi tõttu võis segaduse põhjuseks olla nende ujula koduleheküljele üles riputatud mitmeti mõsitetav informatsioon.

Ka moslemeid ühendava organisatsiooni juht Taj Hargey sõnas, et nende religioon ei keela neil teise religioonide esindajatega koos ujumast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles