Video: Rooma lennujaama lähedale ilmus üleöö vulkaaniline geiser

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LiveLeak

Rooma lennuvälja lähedale ilmus üleöö vulkaaniline «geiser», mis paiskab gaasipilvekesi pea viie meetri kõrgusele.

Autojuhid märkasid laupäeval ringtee lähedale tekkinud väikest kraatrit, millest purskas välja kuuma, haisvat gaasi, vahendab Daily Telegraph. Kraater on Rooma Fiumicino lennujaama peamise lennuraja lõpust 800 meetri kaugusel.

Umbes kahe meetri laiuse ja ühe meetri sügavuse suitseva kraatri ümber kogunesid pealtvaatajad, kelle päästjad peagi eemale ajasid, et nad mürgiseid gaase sisse ei hingaks.

Kuigi algselt arvati, et gaas tuleb maa alla lõksu jäänud roiskuvast orgaanilisest ainest, peab vähemalt üks ekspert tõenäolisemaks vulkaanilist tegevust.

«Alates Etnast Sitsiilias kuni Albani mägedeni Rooma ümber toimub maa all hulgaliselt vulkaanilist tegevust,» sõnas seismoloog Alberto Basili.

Selle ala sisse jääb ka Vesuuv, mille purse hävitas Pompeii linna.

«Pärast vulkaanipurset võib maa alla jääv gaas püsida kuum kümneid tuhandeid aastaid ning aeg-ajalt jõuab see miilide sügavuselt maapinnale. Oleme selliseid asju mujalgi Roomas näinud. See on tapnud kariloomi, kes on mürgist gaasi sisse hinganud,» seletas Basili.

Kuigi kraater asub Euroopa ühele suuremale lennujaamale üsna lähedal, ei ole lennuohutuse pärast vaja muretseda.

«See on väga piiratud fenomen - see ei põhjustanud lennujaamas häireolukorda,» ütles Basili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles