Muusik Seif “Muusik Seif”

Esme Kassak
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Music Seif "Music Seif".
Music Seif "Music Seif". Foto: Plaadi esikaas

Muusik Seifi on värskendav kuulata-vaadata ka aastaid hiljem, eriti veel tänapäevases esituses. Nagu hea vein, mis aastatega paremaks läheb.

Harva, kui mõni originaal kaverist parem on, kuid Muusik Seifiga tihedalt koos käiva, kohaliku rokihümni staatu­ses oleva Bob Segeri "Kuldaja rock'n'rolli" kohta seda väita võib.

Kes ei usu või ei tea, võrrelgu Youtube'i abiga. Just selle looga pildipool algab, selle aastatetaguses ver­sioonis, ning lõpeb tänapäevases esituses koos sõsarbändi Ultima Thulega.

Vahele mahub tosin äärmiselt põnevat omaaegset videot ETV varasalvest. Näiteks "Igatsus" on umbes sama tore "filmielamus" kui Harry Egipti reklaamide koorekiht. Roki- ja spordisegust riietusstiili vürtsitavad kullakarrased diskoelemendid, rääkimata huvitavatest videoefektidest.
See-eest helis talletatu on täna vahest pädevamgi kui toona.

Eks parimad palad ole läbi aegade Tõnis Mägi repertuaari kuulunud. Heliketta lugude valik erineb mõneti videote omast, sisaldades näiteks omal ajal tundliku sõnumiga "Lekkivat paati" Elmu Värgi heli- ja Tõnis Mägi kirjasulest, kokku helis ja pildis paarkümmend lugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles