Supernoova sammus uude ajajärku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professionaalse kategooria võitja Hanna Korsar (paremal) nautis koos oma modellidega publiku aplausi.
Professionaalse kategooria võitja Hanna Korsar (paremal) nautis koos oma modellidega publiku aplausi. Foto: Artur Sadovski

Laupäeval näitasid Tallinnas Vene Teatris oma loomingut noored Eesti moeloojad. Disainerite konkurss Supernoova alustas pidulikult oma teist kümnendit.




Ürituse peakorraldaja Helen Mahmastoli sõnul algas sellega moegala arengus uus ajajärk.


«Sellest väikesest võistlusest on välja kasvanud kuudepikkune protsess, mille käigus toimuvad finalistidele ka erinevad koolitused, näiteks esinemiskoolitus, mis on minu arvates noorte jaoks väga oluline,» rääkis ta.



«Meil siin Eestis on kõik nii tagasihoidlikud, aga rahvusvahelises moemaailmas tuleb oma ideede ja tähelepanu nimel lõvina võidelda,» lisas peakorraldaja.



Silmailu seinast seina


Üle kolme tunni kestnud suurejoonelise sõu käigus sai näha kollektsioone seinast seina, alustades glamuursest tänavamoest ja lõpetades tõeliselt ulmelise haute couture’iga (kõrgmood – toim). Õhtut juhtisid näitleja Erki Laur ja saatejuht Electra, kelle seljas särasid varasematel Supernoovadel ilma teinud Liisi Eesmaa disainitud kleidid.



Rahvusvaheline žürii, mille esinaise rolli täitis seekord supermodell Carmen Kass, ei pidanud kohalike rõivameistrite tasemes pettuma. Ehtekunstnik ja kahekordne Supernoova võitja Tanel Veenre pidas suisa pooli võistlustöid nii headeks, et oleks soovinud pingerea alusel punktide andmisest üldse loobuda.



Ootuspäraselt läks professionaalses kategoorias esikoha pärast üsna tihedaks rebimiseks.


«Kui ekspertidest žürii ei suuda finaalis enam valida, kellele rohkem punkte anda, sest häid töid on lihtsalt nii palju, siis on võistluse tase ilmselgelt juba päris kõrge,» kommenteeris Mahmastol rahulolevalt.



Saarlaste läbilöök


Võitjana astus lavale Hanna Korsar, kelle baroksed ja keerulise ülesehitusega kleidid moodustasid looja enda sõnul tema siiani kõige isikupärasema kollektsiooni.



«Tegin üle pika aja midagi päris iseendale,» rääkis õnnelik ja väsinud tekstiilikunstnik oma võidutööst. «Kasutasin just neid värve, materjale ja tehnikaid, mis mulle endale kõige rohkem meeldivad. Seda kollektsiooni teha oli minu jaoks puhas mõnu.»



Noorema kategooria kümne finalistiga tutvudes selgus, et Kuressaarest võib peagi saada Eesti moepealinn – neist pooled ehk viis olid pärit just sellest linnast. Parima kollektsiooni autoriks osutus juba teist aastat järjest Kristel Kuslapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles