Teadlased panid kokku maailma veetlevaima naise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoogid lõid arvuti abil ideaalnaise
Psühholoogid lõid arvuti abil ideaalnaise Foto: Metro.co.uk

Briti psühholoogid lõid arvuti abil maailma veetlevaima naise portree.

Teadlased andsid talle nimeks Angelle L. Brook, kirjutab The Telegraph.

«Angelle koosneb modell Kelly Brookist, lauljanna Jennifer Lopezist ja näitlejanna Angelina Joliest,» sõnasid teadlased.

Angelle`il on Brooki juuksed ja kehakuju, Lopezi nina ja Jolie huuled. Ideaalnaisele pandi selga ikooniks kujunenud kleit, mida kunagi kandis Marilyn Monroe filmis «The Seven Year Itch».

Veetlevaima naise portreele eelnes küsitlus, keda kunagi elanud ja praegu elavatest staaridest veetlevaks peetakse.

Marilyn Monroed peeti kõige veetlevamaks kunagi elanud naiseks ja Angelina Jolied praegu elavaks kõige veetlevamaks naiseks.

Küsitlusele vastanud naistest suur osa ei pidanud ennast veetlevaks, kuid väikesed komplimendid või nüansid aitasid neil ennast aeg-ajalt veetlevana tunda.

«Naiste sõnul aitavad neid ennast veetlevana tund abikaasa või poiss-sõbra tehtud kompliment, ilus aluspesu või kleit,» sõnasid uurijad.

Nad lisasid, et osa naisi seostas veetluse ja flirtimisega mustade rõivaste kandmist ning parfüüme.

Enne ideaalnaise portree kokkupanemist uuriti ka seda, kuidas mehed reageerivad naistepoolsetele, seksuaalset huvitatust tähistavatele märkidele ja naiste veetlusele.

«Varasem uurimus on näidanud, et mehed tihtipeale ei pane tähele naiste kehakeele märke. Mehed on tihtipeale naiste võrgutustehnikate suhtes pimedad,» lisasid psühholoogid.

300 üliõpilase peal seksuaalset huvitatust ja võrgutamist uurinud teadlaste sõnul interpreteeritakse vastassugupoole lähenemiskatseid tihtipeale valesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles