Mika Häkkinen ei pea rannamaja maha lõhkuma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Häkkinen
Mika Häkkinen Foto: AFP / Scanpix

Soomlasest endine vormel-1 maailmameister Mika Häkkinen ei pea koos suvilaga ostetud, halvas seisukorras olevat rannamaja maha lõhkuma.

Sellise otsuse langetas Kangasala kohaliku omavalitsuse ehitusjärelvalve, kirjutab mtv3.fi.

Häkkinen ostis selle aasta alguses aastaringselt kasutatava suvila Kangasalas Pelisalmes. Maja hind oli 315 000 eurot (4,9 miljonit krooni).

Pärast suvila ostmist aga ilmnesid probleemid. Tuli välja, et kohalik omavalitsus on maja juurde kuuluva, viletsas seisukorras oleva rannamaja määranud lammutamisele.

Häkkineni eest ostutehingu teinud isik nõudis siis, et suvila hinda alandataks 78 000 euro (1,2 miljonit krooni) võrra.

Suvemaja müüa ei nõustunud sellega ning tahtis tehingu katki jätta. Müüja sõnul leiduks kümne aasta vanusele, saja ruutmeetri suurusele majale teisigi ostjaid.

Mika Häkkinen aga ei soovinud tehingust loobuda. Oma esindaja vahendusel nõudles endine vormel-1 piloot Kangasala ehitusjärelvalvelt eriluba rannamaja alles jätta.

Lähem uurimine paljastas, et rannamaja mahalammutamise kohta käivaid dokumente pole. Mahalammutamise nõue oli vaid suuline.

Ehitusjärelvalve nõukogu otsustas, et Häkkinen tohib ehitise alles jätta. Kuid klausliks oli, et ta peab ehitusloa hankima ning selle saunaks ümber ehitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles