Eesti Rahva Muuseum tutvustab innovaatilist muuseumi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi kodulehel on avatud mitu elektroonilist näitust. Teiste hulgas ka väljapanek noorte suvepäevadest ENSV-s.
ERMi kodulehel on avatud mitu elektroonilist näitust. Teiste hulgas ka väljapanek noorte suvepäevadest ENSV-s. Foto: www.erm.ee

Esmaspäeval, 29. juunil kl 13 toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis (ERM) esitlus «Triibulised pärimust korjama!», kus tutvustatakse muuseumi järjepidevat kogumist uuel moel.

ERMi kommunikatsioonijuhi Liisi Toomi teatel on ERM kogunud saja aastaga Eesti elu ja kultuuri arengu kohta asju kivikirvest arvutini, magasipulgast mälupulgani. 

Kogud täienevad muuhulgas välitööde ja teatmekogumiskampaaniate käigus ning inimeste panustena, rääkis Toom. «ERMi kogudes olevatest materjalidest on digitaalsel kujul üle 50 000 eseme, umbes 24 000 joonist ja ligi 90 000 fotot. Toimunud on virtuaalnäitusi, et kogud oleksid järjest rohkem inimestele kättesaadavad.»

Innovaatiline muuseum on Toomi sõnade järgi rajatud pidevale ja järjekindlale tegevusele.

«Muuseum kasutab toimunud muudatuste kogumiseks, säilitamiseks ja levitamiseks, teadmuse tootmiseks segu traditsioonilistest lähenemistest ja moodsast tehnoloogiatest,» seletas Toom. «Tehnoloogia ja uue meedia keskkond peavad aitama hoida mälu ning kultuurilist järjepidevust.»

Esmaspäeval kell 13 toimuval esitlusel räägib ERMi direktor Krista Aru muuseumi innovaatilisusest, koostööpartneri Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski tutvustab rahvusmustrilisi minisülearvuteid ja kingib ühe muuseumile.

Viimaks räägivad välitöödele minejad, kuidas pärimust tänapäeval kogutakse. Toimub mikromoeetendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles