Lauri Laubre: Jacko oli kõigi rahvaste popikuningas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson 1997. aastal Tallinnas.
Michael Jackson 1997. aastal Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Eriti soojad sõnad olid meie seast äsja lahkunud Michael Jacksoni kohta täna lausuda 1997. aastal staari Tallinna toonud Lauri Laubrel, kelle sõnul oli Jacko kõigi maailma rahvaste popmuusika kuningas.


«Kunagi ise endale võetud nimi -

King Of Pop

- on osutunud täiesti ainuõigeks tiitliks. Kuningaid saab olla üks ja kui kuningas lahkub, leinab teda kogu rahvas. Michaeli mõõtmed olid aga globaalsed. Ta oli maailma kõigi rahvaste kuningas - popmuusika kuningas. Seepärast on tema lahkumine ka tohutu kaotus,» rääkis Laubre.

Jackson oli Laubre sõnul erandlik, sest tal olid olemas kõik vajalikud omadused - tohutu talent, professionaalsus, musikaalsus, hiilgus, omapära ja siirus. Tema muusika puudutas kõiki, tema lapsemeelsus ja siirus olid erandlikud ja vastandusid kõigele, mida temast püüti luua.

Kuna ta võõrandus reaalsest elust juba varakult, sest tal lihtsalt ei olnud võimalik elada normaalset elu, elas ta omas maailmas, mis võis kõrvalvaatajale tunduda veider. Meedia ei uskunud teda ja lõi temast Laubre arvates kujundi, mis oli selgelt negatiivne.

See ei suutnud ta fänne kõigutada ja artistina tema populaarsus ainult tõusis - selle kõige ilmekam näide on, et juulis Londonis O2 areenil algama pidanud 50 kontserdi pikkune esinemiste sari müüdi välja mõne tunniga. Kokku müüdi üle 750 000 pileti.

1997. aastal õnnestus Jackson saada esinema Eestisse. Sellega seoses oli Laubre sõnul vaja lauluväljakul ellu viia tohutuid muudatusi, mille läbisurumine ei olnud sugugi lihtne. Tallinna kontserdi jaoks tuli meil luua veel ka täiesti uus piletimüügi süsteem, mis kannab tänaseni nime Piletilevi.

«Tookord tegime ka ilusad ühispildid Eesti peaministri ja linnapeaga, kuid need fotod jäid kadunuks, sest seda tegi Jacko ihufotograaf ja nende õigused kuulusid juriidiliselt Jacksoni firmadele ning kokkulepe oli see, et need saadetakse hiljem järgi täpselt nii mitmes eksemplaris, kui on inimesi fotol. Ootame neid siiani,» sõnas Laubre.

Kindlasti on Jacko mõjutanud ka Eesti muusikuid. Laubre teab enda väitel vähemalt kolme Eesti tippmuusikut, kes on öelnud, et kui ei oleks Jackot, siis nemad muusikaga ei tegeleks.

«Jacko on suuremal või väiksemal määral mõjutanud meid kõiki - tahame me seda tunnistada või mitte. Parem on tunnistada.»

Ka Laubre ise tunnistab, et tema elus on Jacksoni muusikal kindel koht olemas ja see jääb igavesti nii. «Arvan teadvat, et nii mõnelegi veel,» oletas Laubre.

Michael Jackson suri eile Los Angeleses 50-aastasena. Perekonna advokaadi sõnul oli tegemist retseptiravimite üledoosiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles