VIDEO/ maailma pikimate rastapatside omaniku elu pole kerge

Elu24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asha Manela.
Asha Manela. Foto: Kuvatõmmis

Asha Mandela on omale põhjusega teeninud nime must Rapuntsel - 50-aastasel Atlanta linna elanikul on maailma pikimad rastapatsid.

Juuste kasvatamist alustas Asha 25 aastat tagasi. Esmakordselt tõid juuksed talle kuulsust 2008. aastal, mil ta sai enda kätte «Maailma pikimate rastapatside omaniku» tiitli. Juba siis olid tema juuksed pea kuus meetrit pikad. Huvitav on aga see, et üks pats on kasvanud eriti pikaks - selle pikkuseks mõõdeti pea 17 meetrit!

Nüüdseks on Asha oma juustega nii harjunud ja ütleb, et juuksed on osa tema identiteedist ning kui lõigata ära ta juuksed, kaoks ka osa tema elust.

Kuid selliste juuste eest hoolitsemine ei ole lihtne, vahendab Asha sõnu Huffington Post. Trinidadis ja Tobagos sündinud naine peseb oma juukseid korra nädalas, kasutades ühe pesukorra ajal kuni kuus pudelit šampooni. Kuivamiseks kulub patsidelt kaks päeva ning märjana kaaluvad nad 11,4 kilo.

Just juuste raskus on pannud muretsema ka tema arstid. Näiteks ütlevad nad, et Asha selgroog on kumerdunud ning seda just juuste pikkuse ja raskuse tõttu. Lisaks on mõned arstid hoiatanud, et juuste raskus on väga ohtlik ka naise kaelale ning nii võib ta nende tõttu isegi halvatuks jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles