Laulu- ja tantsupeo tuled ühinevad Pärnu jõel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikingilaev Turm jõuab Võrtsjärvele
Viikingilaev Turm jõuab Võrtsjärvele Foto: Rannar Raba

Laupäeval jõuavad 13. juunil Tartus ja 23. juunil Kihnus sündinud laulu- ja


tantsupeo tuled Pärnusse, kus need jõel ühte loitsitakse.

Linnas algavad üritused laulu- ja tantsupeo tulede saabumise puhul juba kell 17.00 kui Koidula pargis toimub Pärnu kooride kontsert.

Üles astub rohkem kui 300 lauljat Toomas Volli ja teiste dirigentide juhatusel. Pärast seda liiguvad koorid Tallinna Väravate juurde, kus kell 17.30 algab tantsijate ja rahvamuusikute kontsert Hansapäevade pealaval.

Kell 18.30 algab rongkäik Tallinna Väravate juurest sadamasse, kus pool tundi hiljem toimub TuleTulemise tseremoonia Pärnu jõel Kesklinna silla juures. Laulupeotuli ja tantsupeotuli ühendatakse ning tuuakse seejärel (20.00) maale.

Ligi 400 rahvatantsijast koosnev inimkett kannab tule käest kätte Jahtklubisse, kus seda tervitavad Pärnu linnapea Mart Viisitamm, Pärnu maavanem Toomas Kivimägi ja Eesti Rahvatantsu-ja Rahvamuusika Seltsi esindaja Maie Orav.

Ühtlasi algab Jahtklubis simman, kus esmalt lööb pillidele hääled sisse Audru puhkpilliorkester Õnn Tuli Meie Õuele. Õhtu jooksul astuvad veel lavale Kihnu Virve, Pärnu Poisid ja paljud teised.

Päikeseloojangul (22.30) alustab tuli koos Eesti Meeste Lauluseltsiga teed Kuressaare poole. Simman kestab kuni keskööni.

Enne, kui tuli päikeseloojangul teele asub, annetatakse kõigile soovijatele tuld, et see siis mälestuseks meie seast lahkunud koorijuhtide, muusikaõpetajate ja tantsuõpetajate haudadele viia või kodus hoida, kuni laulu- ja tantsupeo tuli ametlikult  süüdatakse. Soovijatel tuleb kaasa võtta oma küünlad või laternad.

Sündmuse on korraldanud Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts koostöös Pärnu linna ja Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles