Enesetaputerroristid võivad kasutada plahvatavaid rinnaimplantaate

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enesetaputerroristid võivad kasutada plahvatavaid rinnaimplantaate
Enesetaputerroristid võivad kasutada plahvatavaid rinnaimplantaate Foto: SCANPIX

Suurbritannia julgeolekujuhid hoiatasid Londoni Heathrow lennujaama personali, et naisterroristid võivad kasutada plahvatavaid rinnaimplantaate.

Luure andmetel on terroriorganisatsiooni Al-Qaeda juhtiv pommivalmistaja Ibrahim al-Asiri valmistanud lõhkeaineid, mida on võimalik peita rinnaimplantaatidesse ja kehaõõnsustesse, edastab The Telegraph.

Neid ei ole näha ka lennujaama turvaskännerite abil.

«Oleme hakanud rohkem tähelepanu pöörama kahtlust äratavatele naisreisijatele, kes võivad endas plahvatusohtlikku peita. Neid lõhkeaineid on raske leida. Selle tõttu on lennujaamas reisijate kontrollis tekkinud pikad järjekorrad,» lausus üks lennujaama töötajatest.

Julgeolekuteemalise väljaande Security International toimetaja Philp Baumi sõnul saab skänneriga näha väljapool keha olevaid asju, kuid mitte keha sees olevat ning niinimetatud plahvatavad rinnaimplantaadid on suureks ohuks.

Lõhkeaineeksperdi Andy Oppenheimeri sõnul on kasvanud oht, et Al-Qaeda plaanib kasutada selliseid rinnaimplantaate plahvatuses.

Ekspertide sõnul saab rindade sees olevad implantaadid, milles on lõhkeaine, panna plahvatama sinna sobivat ainet süstides.

«Plahvatava ainega implantaate on praeguse tehnoloogia juures raske kindlaks teha. Selle tõttu uurime reisijaid pikemaajaliselt ning see tekitab lennujaamas järjekordi,» teatasid asjatundjad.

Nad jätkasid, et enesetapupommitajad ei hooli oma ega ka teiste elust ning võivad plahvatuse tekitada ükskõik kus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles