Edward Snowden: minu isa ei esinda mind

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

USA endine luureanalüütik ja Riikliku julgeolekuagentuur (NSA) jälgimisprogrammi PRISM lekitaja Edward Snowden sõnas, et ta ei vastuta oma isa seisukohtade eest.

Snowdeni sõnul ei esinda ta isa Lon Snowden, isa advokaat Bruce Fein ja Feini abikaasa Mattie teda ega tema seisukohti, kirjutab Huffington Post.

«Palun aru saada, et ajakirjandusse paisatud info minu tulevikuplaanide kohta ei pärine minult ja seega ei vasta tõele,» selgitas endine luureanalüütik.

Mattie Fein sõnas väljaandele Wall Street Journal, et Snowdeni isa ja tema advokaat kardavad, et Edward Snowdenit kasutatakse lihtsalt ära kui etturit, kes mingil ajal ohvriks tuuakse.

Erilise kriitika alla sattus Briti väljaande The Guardian uuriv ajakirjanik Glenn Greenwald, kellel Snowden paljastas tema valduses olnud informatsiooni esmalt.

Greenwald eitas Snowdeni ärakasutamist.

«Snowden ei ole teismeline. Ta on sõltumatu täiskasvanu, kes otsustab ise, kellega ta suhtleb ja kes teda esindab. Ta teadis väga hästi, mida ta teeb,» nentis Briti ajakirjanik.

Edward Snowden sai Venemaal aastaks asüüli. USA aga nõuab ta väljaandmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles