Endla Jazzklubis astub üles Tõnu Naissoo Quintet

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Naissoo.
Tõnu Naissoo. Foto: Internet

Homme, 26. juunil kell 21.30 esineb Endla Jazzklubis Tõnu Naissoo Quintet.


Ansambel koosseisus Tõnu Naissoo (klahvpillid), Reelika Ranik (laul), Danel Aljo (saksofonid) Taavo Remmel (kontrabass) ja Ahto Abner (trummid) mängib moodsat džässi. Kontserdi kavas on nii džässiklassika kui kaverid rootsi džässilauljatari Rigmor Gustafssoni repertuaarist, teavitas Endla Jazzklubi korraldaja Ülle Jantson.



Tõnu Naissoo kvinteti laulusolist on noor andekas lauljatar, Eesti muusika- ja teatriakadeemia üliüpilane Reelika Ranik. Ta on pärit Viljandist, kus on esinenud mitme kohaliku ansambliga, ja on olnud TV saate “Tantsud tähtedega” orkestri solist.



Saksofonist Danel Aljo on üks hõivatumaid noorema põlvkonna saksofoniste, mängides ansamblites Ajavares, Kriminaalne Elevant ja sellistes suurtes orkestrites nagu Estonian Dream Band ja politseiorkester.



Trummar Ahto Abner on samuti noorema põlvkonna hõivatumaid muusikuid oma pillil. Ansamblitest võib nimetada Ajavarest, Dave Bentoni ansamblit ja politseiorkestrit.



Kontrabassist Taavo Remmel kuulub eesti džässimängijate eliiti, olles mõnes mõttes juba veteran oma mitmekümneaastase tegutsemisega. Remmel on mänginud kõigi tuntud eesti džässmuusikutega ja osalenud paljudel džässifestivalidel ning kontsertreisidel nii kodu- kui välismaal.



Klahvpillimängija Tõnu Naissoo alustas oma džässimuusikuteed 15aastaselt. Esimene suurem ülesastumine oli tal oma trioga Tallinna 1967. aasta rahvusvahelisel džässifestivalil. Viimasel ajal on Naissoo esinenud eri koosseisudega peale Eesti Tšehhis, Inglismaal, Kanadas, USAs ja Jaapanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles