16. augustil ilmus Postimehe vahel öölaulupeo „Järjepidevus“ laulik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märkamisaeg
Märkamisaeg Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lauliku tiraaž on 52 000 ning see sisaldab kõiki 19. augustil Tartu Laululaval toimuva peo raames kaasalaulmiseks mõeldud tekste (kokku 27 laulu). Iga laul on varustatud ka väikese kommentaariga, mis valgustab muusikateose sünnilugu. Lisaks leiab laulikust kooride ja esinejate nimekirja ning öölaulupeo täpse kava.

„Järjepidevus“ on tasuta suurkontsert, kus astuvad üles paljud tuntud artistid ja muusikud, lisaks 43 koori tuhande lauljaga, Big Band Tartu ning Vanemuise Sümfooniaorkester.

Öölaulupeoga „Järjepidevus“ tähistatakse nii Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva kui ka 25 aasta möödumist Tartu X Muusikapäevadest – hilisemate laulva revolutsiooni öölaulupidude ava-akordist – just seal kõlasid esmakordselt terviktsüklina Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu.

Öölaulupidu Järjepidevus korraldab SA Eesti Teatri Festival eesotsas Margus Kasterpaluga, kes lavastas viis aastat tagasi ka öölaulupeo Märkamisaeg. Öölaulupeo uudistega saab ennast kursis hoida Postimehe erilehel http://oolaulupidu.postimees.ee ja facebookis https://www.facebook.com/oolaulupidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles