Briti teismeline peksis kaheaastase tüdruku surnuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula/Postimees
Suurbritannias algas kohtuprotsess 15-aastase poisi üle, kes pures ja peksis surnuks kaheaastase tüdruku.

Poiss, kelle isikut ei avalikustata, pidi möödunud aasta juulis Ecclesis väikest Demi Leigh Mahonit hoidma, kuni lapse ema pooleteiseks tunniks kodust ära käis, kirjutab The Sun.

Nooruk oli last varemgi mitmel korral hoidnud ja sellega probleemideta hakkama saanud. Seekord lõppes asi aga väikelapse surmaga, kusjuures Demi Leigh’ kehalt leiti 68 erinevat vigastust.

Pisitüdrukut oli puretud, korduvalt vastu pead löödud ja taotud ning võimalik, et ka raske esemega pekstud.

Lapse ema Ann-Marie McDonald rääkis kohtus läbi pisarate, et leidis poest koju tulles eest vaevu hingava lapse. Demi Leigh’d hoidnud noormees väitis, et tüdruk oli pargis kukkunud, kuid möönis, et tegi võib-olla ka ise talle liiga.

«Püüdsin teda üles tõsta, aga ta pea vajus tagasi. Karjusin, et miks sa kiirabi ei kutsunud? Ta vastas, et tema pole midagi teinud,» rääkis McDonald kohtus. Laps suri saadud vigastustesse päev hiljem haiglas.

«See mees põhjustas kõik need vigastused. Ta peksis kaheaastase tüdruku surnuks,» sõnas süüdistaja Howard Bentham kohtus.

Poiss väitis enda õigustuseks, et Demi Leigh olevat tema pead radiaatori ja tuhatoosi vastu tagunud.

«See noormees esines terve rea valedega, üritades igaühega neist vastutust oma teo eest vähendada,» väitis süüdistaja.

Bentham lisas, et poisi kaitsjad väidavad, et noormees kannatas vaimsete probleemide käes, mis tema vastutusvõimet vähendasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles