Vaata kuidas Nick Cave Sziget festivalil publikut hullutas!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel hullutas Budabestis toimunud Sziget muusikafestival tuhandeid melomaane.

Szigeti festival on üks Euroopa suurimaid kultuurisündmusi, tuues Budapesti kesklinna iga aasta pea 400 000 külastajat 60 eri riigist.

Toimumispaigaks on saar Doonau jõel, mis loob unustamatu atmosfääri peo, suurlinna ja looduse eripärasid kombineerides.

Aastal 2011 sai Sziget parima Euroopa festivali tiitli («Best European  Major Festival» Award)

Võib öelda, et Sziget on mitu festivali ühes: nädalapikkune non-stop üritus pea 60 programmilavaga ja igapäevaselt umbes 250 esitusega festival ei jäta ühtki maitset rahuldamata. Festivalil on 5 suurt open-air lava, mitmeid väiksemaid lavasid ning lisaks veel erinevaid DJ-telke.

Ent Sziget ei ole ainult muusikale orienteerunud massiüritus. Siin pakutakse ka kultuurilisi etteasteid, tsirkust, teatrit ja erinevaid näitusi

Festivali tõeline sarm pärinebki neist väiksematest multi-art ettevõtmistest, mis loovad Szigeti omapärase atmosfääri ja jätavad sügava mulje veel pikaks ajaks pärast lahkumist.

Ei maksa ka unustada Budapesti ennast: värvika kultuurieluga turismilinn, kaunid ajaloolised ehitised, Türgi spad ja ainulaadsed varemepubid. Kui sa pole just telkija tüüpi inimene, leiad siit linnast ka lugematul arvul hotelle ja hosteleid festivaliala läheduses.

Suured nimed festivalil olid sel aastal: Nick Cave & The Bad Seeds (AUS), Blur (UK), Biffy Clyro (UK), Alex Clare (UK), Dizzee Rascal (UK), Seeed (D), Mika (UK), Editors (UK), David Guetta, Franz Ferdinand, Regina Spektor jts

Vaata kuidas Nick Cave Sziget festivalil publikut hullutas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles