Särav ärinaine Iris Tomson loobus dieetidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gurmeerestoran Gelsomino pidulik avamine.
Seltskonnadaam Iris Tomson (keskel)
Gurmeerestoran Gelsomino pidulik avamine. Seltskonnadaam Iris Tomson (keskel) Foto: Jelena Rudi

Alati glamuurne ärinaine, Iris Tomson kes on muuseas abielus ka rikka araablasega ning olnud ka Buduaari ajakirja kaanestaar, on alati olnud suur toidunautleja. Iris ise peab end lausa hedonistiks - niivõrd oluline on tema jaoks nauding.

Paraku peab Iris tunnistama, et ka tema on elu jooksul mitmeid dieete ning paastusid pidanud - eesmärgiks nagu ikka kaalulangetus. Buduaar rääkis Irisega söögist, elu nautimisest ning ka dieedi- ning paastupidamisest lähemalt.

Irise jaoks pole söömine kunagi tähendanud vaid kõhu kiirelt täis saamist

"Nii nagu minu jaoks ei ole rõivad vaid kehakatteks, et hoida ennast külmal ajal soojas, vaid kannan neid kirega, ei ole ka söömine vaid selleks, et kõht täis saada. Võin ausalt öelda, et olen kirglik toidunautleja! Pean ennast hedonistiks, kes teeks kõike ainult oma naudingute nimel," tõdeb Iris ning lisab: "Söömine on nauding, mitte eluline tegevus ja nauding tähendab head kvaliteeti. Olen õnnelik, kuna saan oma kirgi rahuldada igapäevaselt, olles seotud lausa mitme kõrgelthinnatud restoraniga Eestis. Usun, et kokakunst on kaasasündinud oskus, mis vallandub kirega ning tulihingelise energia abil, mida meie kui toidunautlejad tunnetame ja oskame hinnata."

Mis aga dieetidesse ning paastu pidamisse puutub, siis ka neid on Iris elu jooksul mitmel korral järgi proovinud

"Olen oma lühikese elu jooksul proovinud erinevaid dieete, paastu ja kehakaal on kokkuvõttes kõikunud 53 kg ja 70 kg vahel. Nüüdseks olen arvamusel, et toitumine on nauding, mida tuleb võtta mõistusega ja näljutamine on tabu ning väga halb tervisele. Elame vaid korra siin elus ja milleks ennast piinata… Kehakaalu saab kontrolli all hoida sportimise abil ja mõnele lihtsalt ei ole loodud saledat joont ning sellega tuleb leppida," tunnistab Iris, et tema on oma kehaga sõbraks saanud ning naudib nüüd elu täiel rinnal. 

Iris räägib lähemalt oma paastumise kogemusest

"Paastu pidasin ramadaani ajal Bahreinis, kus päikesetõusust kuni päikeseloojanguni oli toitumine keelatud ja nii peaaegu kuu aega järjest. Igapäevast paastu lõpetamist võin võrrelda rikkaliku jõuluõhtu pidulauaga, aga seda kuni 30 päeva järjest, mis omakorda muidugi tähendas topeltkilosid. Elamus ise oli sellegipoolest unustamatu ja seda vaid heas mõttes," meenutab Iris pikka paastuperioodi, mis igal ööl koos pimeduse saabumisega korraks läbi sai ning hommikul päikesetõusuga uuesti peale algas.

Millist toitu Iris armastab - mida tähendab tema jaoks kvaliteetne söök?

"Ma armastan süüa ja kui ma kedagi või midagi armastan, siis kirega. Reisidel otsin meeleldi erinevaid toiduelamusi, ning enne reisile minekut teen alati ära põhjaliku eeltöö, kuhu ja mida sööma minna tasub. Hindan toiduaine värskust ja mahlasust, ning kui olen mõne uue ning väärtusliku toiduelamuse osaliseks saanud, siis tihtipeale katsetan sama toidu valmistamise ka ise kodus ära.

Köökidest lemmikuid ei ole, sest igast köögist võib leida midagi meelepärast, kõik peitub oskusel maitseid omavahel sobitada, see ongi kokakunst! Õnneks hindavad ning naudivad ka lähedased inimesed minu ümber toiduelamusi sama kõrgelt nagu mina ja seda võibki nimetada täiuslikkuseks - hea seltskond, atmosfäär ning tõeliselt maitsvad söögid," tunnistab Iris, et tema jaoks tähendabki täiuslikkus seda, kui sa saad koos oma lähedastega mõnusas õhkkonnas head sööki ning lihtsalt olemist nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles