Rootsi ja Taani mehi hoiatati piraaja sugulase eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi ja Taani mehi hoiatati piraaja sugulase eest. Fotol Myleus pacu
Rootsi ja Taani mehi hoiatati piraaja sugulase eest. Fotol Myleus pacu Foto: Wikipedia.org

Rootsi tervise-ja kalandusspetsialistid soovitasid Örseundi väinas ujuvatel meestel ujumispüksid jalas hoida, sest piirkonnast leiti piraajadega suguluses oleva kala esindaja.

Kalamehed püüdsid Öresundi väinast 21-sentimeetrise Myleus pacu, edastab The Local.

Esmalt edastas ebatavalise kala kohta hoiatuse Taani. Spetsialistide sõnul tõmmati välja küll üks kala, kuid selle liigi esindajaid võib veel olla.

«Mehed hoidke ujumispüksid jalas, kui te Örseundi väinas ujute, seal võib olla ohtlikke kalu, keda teie intiimpiirkond huvitada võib,» seisis teates.

Myleus pacu esindajad elavad tavaliselt soojemates vetes kui seda on Öresundi väin. Teada on, et need kalad on meestelt munandeid ära hammustanud.

«Myleus pacu ei ole tavaliselt ohtlik, kuid kui tunneb end ohustatuna või näljasena võib oma teravad hambad käiku lasta. Need kalad on näiteks Paapua Uus-Guineas meestelt munandeid ära hammustanud,» lausus Taani kalandusekspert Henrik Carl.

Ta lisas, et need kalad võivad inimest rünnata näljasena ning meeste munandid mahuvad hästi ta suhu.

«Tavapäraselt on selle liigi esindajate toiduks pähklid, marjad ja väikekalad, kuid ta ei ütle ära ka inimlihast,» lisas asjatundja.

Teada on juhtumeid, kus Myleus pacu on kalamehelt munandi ära hammustanud ja mees on verest tühjaks jooksnud.

Carli sõnul on piraajade ja nimetatud liigi esindajad väga sarnased, neid aitab eristada vaid hammaste ehitus.

Öresundist leitud kala ei jõudnud kellelegi enne tabamist kahju teha.

Myleus pacu elab looduses Lõuna-Ameerika vetes. Selle liigi esindajad võivad kasvada kuni 90-sentimeetriseks ning kaaluda kuni 25 kilogrammi.

Öresund on väin Skandinaavia poolsaare ja Sjællandi vahel. Ühendab Läänemerd ja Kattegatti väina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles