Täna saab Paide linn endale uued kuningad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kuningad
Paide kuningad Foto: Alo Aasma

Täna õhtul kell 20. Paide vallimäel algava Paide linna jaaniõhtu üheks kulminatsiooniks on kindlasti Paide uue nelja kuninga ametisseastumine, kes järgmise aasta jooksul linna ja linnakodanikke esindama hakkavad.

Lisaks uute kuningate ametisseastumistseremooniale, mitmetele mängudele ja võistlustele, milles jaanipidulised osa saavad võtta saab tantsu lüüa nii rahvalike viiside kui ka 80ndate surematute rütmide saatel.


Juba viiendat aastat astuvad jaanipäeval ametisse ka Paide linna uued kuningad, kes järgnev aasta vältel linna ja tema kodanike hea käekäigu, au ja kuulsuse eest head seisavad. Seekordsed kuningad Kulno Klein alias Jüri II, Ants Vahtra alias Ivo V, Jaanus Pilv alias Tõeleid II ning Alo Aasma kuninganimega Murulaid II tõmbavad kuningatena veedetud aastale joone alla ning annavad auväärsed kuningarõivad ning aurahad edasi järgmistele väärikatele linnakodanikele, kelle nimed saavad avalikuks täna õhtul Paide Vallimäel.


Jaanipidustused Paide Vallimäel algavad täna õhtul kell 20.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles